Ανήσυχοι οι πρώην επισκέπτες του ξενοδοχείου με την κρυφή κάμερα στη Χαλκιδκή: Αναζητούν σε πορνογραφικά site βίντεο με προσωπικές τους στιγμές

Ανήσυχοι οι πρώην επισκέπτες του ξενοδοχείου με την κρυφή κάμερα στη Χαλκιδκή: Αναζητούν σε πορνογραφικά site βίντεο με προσωπικές τους στιγμές

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ακόμη το νεαρό ζευγάρι που ανακάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος στην Χαλκιδική, είχε τοποθετήσει παράνομα, στο δωμάτιο που έμεναν, κρυφές κάμερες που κατέγραφαν τις προσωπικές τους στιγμές εν αγνοία τους.

Τόσο η 25χρονη όσο και ο 26χρονος σύντροφός της, φοβούνται μήπως το υλικό που φέρεται να κατέγραψε παράνομα ο 33χρονος ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος, έχει διανεμηθεί σε τρίτους ή έχει δημοσιευθεί σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου.

Παράλληλα, ανησυχία επικρετεί στην περιοχή της Χαλκιδικής και ιδιαιτέρως στους ανθρώπους που έμειναν στο πρόσφατο παρελθόν στο συγκριμένο τουριστικό κατάλυμα με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς «τρέμουν» μήπως έχουν πέσει και οι ίδιοι θύματα του 33χρονου ιδιοκτήτη της τουριστικής μονάδας. Ο ιδιοκτήτης που, μέχρι στιγμής, κατηγορείται για παράβαση του νόμου πέρι προσωπικών δεδομένων, φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι χρησιμοποιούσε το υλικό που κατέγραφε παράνομα για προσωπική του χρήση, ωστόσο αυτό αναμένεται να εξακριβωθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της προανάκρισης.

Είναι ενδεικτικό ότι, μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε η σοβαρή υπόθεση, δεκάδες πρώην πελάτες του συγκεκριμένου καταλύματος, ξεκίνησαν να επικοινωνούν με τις αστυνομικές αρχές για να εκφράσουν τον φόβο τους και για να ρωτήσουν αν απεικονίζονται και οι ίδιοι στα βίντεο. Επιπλέον, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, δεν είναι λίγοι αυτοί που τους ανέφεραν πως μετά την καταγγελία του νεαρού ζευγαριού, αναζήτησαν την λέξη «Άφυτος» σε γνωστές ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, προκειμένου να σιγουρευτούν πως δεν έχει αναρτηθεί κάποιο βίντεο από προσωπικές τους στιγμές που καταγράφηκε παράνομα τις ημέρες που διέμεναν στην συγκεκριμένη τουριστική μονάδα.

«Από το πρωί της Τρίτης που καταλάβαμε ποιο τουριστικό κατάλυμα είναι αυτό με τις κρυφές κάμερες, έχουμε όλοι θορυβηθεί. Ο ιδιοκτήτης ήταν ένας πολύ ευγενικός και καλός άνθρωπος σχεδόν με όλους τους κατοίκους και πολλοί προτείναμε σε δικούς μας ανθρώπους να μείνουν στα συγκεκριμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Πλέον μας παίρνουν τηλέφωνα συνεχώς καθώς ανησυχούν μήπως έχουν πέσει και οι ίδιοι θύματα παράνομης καταγραφής και φοβούνται μήπως αυτός ο άνθρωπος κατείχε βίντεο από προσωπικές τους στιγμές», ανέφερε στο protothema.gr, κάτοικος που δραστηριοποιείται, επίσης, στον τουριστικό τομέα.

Ξεκίνησε έρευνα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο άνωθεν ιστότοπος, την υπόθεση έχει αναλάβει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ερευνά πλέον εάν και οι υπόλοιπες κάμερες που φέρεται να εντοπίστηκαν στο τουριστικό κατάλυμα, κατέγραφαν τους ενοίκους και αν το παράνομο υλικό που εντοπίστηκε στην επίμαχη συσκευή, έχει διοχετευτεί και σε πορνογραφικές ιστοσελίδες ή σε άλλες πηγές, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Στις δηλώσιες που πραγματοποίησε στο protothema.gr, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του νεαρού ζευγαριού, Παναγιώτης Γεωργιάδης, «έχει επιληφθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο αυτό το υλικό έχει διακινηθεί και σε τρίτους. Η διαβάθμιση της κατηγορίας θα είναι αντίστοιχη, καθώς αν προκύψει ότι υπάρχει περιουσιακό όφελος πάνω 120.000 ευρώ η δίωξη θα είναι κακουργηματική. Οπότε αναμένουμε και εμείς το πόρισμα και ευχόμαστε να μην έχει διακινηθεί. Ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίζεται ότι ήταν για δική του χρήση (σ.σ. το υλικό που κατέγραφε παράνομα)».

Ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι το νεαρό ζευγάρι «τρέμει στην ιδέα ότι αυτό το υλικό μπορεί να έχει διανεμηθεί σε τρίτους, σε ιστοσελίδες του εξωτερικού ή σε πορνογραφικά site», ξεκαθαρίζοντας, για μία ακόμη φορά, πως το δωμάτιο δεν παραχωρήθηκε δωρεάν στο ζευγάρι προκειμένου ο 33χρονος να τους βοηθήσει οικονομικά. «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή τους. Ο ιδιοκτήτης ζητούσε με επιμονή να είναι στα δωμάτια για να φαίνεται ότι έχει κίνηση στο κατάλυμα», τόνισε, με αφορμή δημοσιεύματα που υπήρξαν στον Τύπο. Σημειώνεται ότι η 25χρονη εργάζονταν στην επιχείρηση του 33χρονου κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι η σοβαρή υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το νεαρό ζευγάρι εντόπισε μέσα στο δωμάτιο που έμενε στις 29 Σεπτεμβρίου, μία συσκευή που φέρεται να έμοιαζε με φορτιστή κινητού τηλεφώνου αλλά ήταν… κρυφή κάμερα. Όπως εξηγεί ο κ. Γεωργιάδης, «εντόπισαν τυχαία την κρυφή κάμερα χάρη στην παρατηρητικότητα του νεαρού, ο οποίος όταν πήγε να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο παρατήρησε ότι υπάρχει εγκοπή για κάρτα SD. Η κάμερα δεν ήταν εμφανής».

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος ο οποίος διαθέτει ηλεκτρολογικές γνώσεις, παρατήρησε ότι η συσκευή ήταν τοποθετημένη σε μπρίζα απέναντι ακριβώς από το διπλό κρεβάτι του δωματίου. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, έβγαλε την συσκευή από το ρεύμα και αφού την έλεγξε διαπίστωσε ότι κατέγραφε παράνομα ήχο και εικόνα.

Μία ημέρα αργότερα, το ζευγάρι πήγε στην αστυνομία και από κοινού κατέθεσαν μήνυση κατά του 33χρονου ιδιοκτήτη του τουριστικού καταλύματος με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία και φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατέγραφε το επίμαχο υλικό για προσωπική του χρήση.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS