Αποζημίωση 520.000 ευρώ για ιατρική αμέλεια μετά από 17 χρόνια - Ανοίγει ο δρόμος για αντίστοιχες υποθέσεις

Αποζημίωση 520.000 ευρώ για ιατρική αμέλεια μετά από 17 χρόνια - Ανοίγει ο δρόμος για αντίστοιχες υποθέσεις

Οικονομική αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επιδίκασε η δικαιοσύνη στην οικογένεια ενός νεαρού κοριτσιού, το οποίο είχε πέσει θύμα ιατρικής αμέλειας στο μαιευτήριο.

Συγκεκριμένα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από 17 χρόνια επιδίκασε στους γονείς της 22χρονης -σήμερα- κοπέλας ως αποζημίωση το ποσό των 520.000 ευρώ.

Ποια ήταν η ιατρική αμέλεια

Το ιατρικό λάθος, όπως λένε οι γονείς, έγινε σε κλινική της Θεσσαλονίκης, όταν γεννήθηκε το παιδί και δεν έγινε διάγνωση της ασθένειας από την οποία έπασχε. Παρά το γεγονός ότι έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, το δείγμα άργησε να σταλεί στο διάστημα των 48 ωρών, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ αντίθετα στάλθηκε μετά από 22 ολόκληρες μέρες.

Συνέπεια αυτής της μεγάλης καθυστέρησης ήταν, να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα και το κορίτσι να μεγαλώνει με νοητική και σωματική αναπηρία.

Τι αναφέρουν οι γονείς και οι δικηγόροι

Οι γονείς του κοριτσιού και ο δικηγόρος της οικογένειας μίλησαν στο Star, περιγράφοντας τα όσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και τον μακροχρόνιο αγώνα που έδιναν. Συγκεκριμένα ο πατέρας της 22χρονης τόνισε: «Δώσαμε όρκο στον εαυτό μας και στην Κωνσταντίνα ότι θα το πάμε μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωση» και έκανε έκκληση «να αφυπνιστούν οι έλεγχοι στα νοσοκομεία».

Σύμφωνα με το Star ανοίγει ο δρόμος για μια σειρά άλλων παρόμοιων υποθέσεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ