Αρσάκειο: Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου που έπεσε θύμα - «Πάμε σε πόλεμο, δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη»

Αρσάκειο: Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου που έπεσε θύμα - «Πάμε σε πόλεμο, δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη»

Αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους την υπόθεση και να υπερασπιστεί τη «ζωή του γιου της» δηλώνει η μητέρα του 15χρονου μαθητή, ο οποίος έπεσε θύμα bullying από έξι συμμαθητές του στο Αρσάκειο.


Και μπορεί το σχολείο να τηρεί σιγήν ιχθύος για το περιστατικό, με τους καθηγητές να μην ενημερώνουν τους μαθητές. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που καταγγέλλουν βίαιες και παράνομες πράξεις ακόμα και εντός του σχολείου.

«Τώρα πάμε σε πόλεμο, δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή Live News την ώρα που το παιδί της προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ.

«Εμείς αυτήν τη στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά μας. Το παιδί είναι στο σχολείο, έχει ακούσματα και θετικά και αρνητικά, κυρίως θετικά. Έχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Οι μαθητές τού δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις τύπου σιγά και τι έπαθες. Αυτά, όμως, είναι μεμονωμένα περιστατικά».

Όπως λέει η ίδια, ο 15χρονος προσπαθεί να διαχειριστεί το περιστατικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Αυτήν τη στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί, που έγινε ξαφνικά, σαν έκρηξη μπροστά του. Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγε "δεν θέλω να πάμε στην αστυνομία", ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά όμως. Ο ίδιος έλεγε "όχι, μαμά, σε παρακαλώ". Του είπα "δεν υπάρχει, τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου"».

«Αν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, θα ήμουν μαζί τους»

Η ίδια σημειώνει ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αυτό που συνέβη στον γιο της. «Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές τους ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους. Ο μικρός αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα, τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς, θέλει πραγματικά πολλά κότσια».

«Μας είπαν ότι λυπούνται»

Όπως λέει η μητέρα του 15χρονου, όταν τους κάλεσαν από το σχολείο για να τους ενημερώσουν, τους είπαν ότι λυπούνται. «Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την έναρξη των διαδικασιών, μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη».

«Θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες σε γονείς και σχολείο»

Από τη μεριά του ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, Σπύρος Δημητρίου, τόνισε ότι ευθύνες θα αναζητηθούν και στους γονείς των νταήδων αλλά και στο σχολικό περιβάλλον. «Η μητέρα βγαίνει μπροστά προκειμένου για πρώτη φορά να περάσει ένα μήνυμα στις οικογένειες όλων των παιδιών που βιώνουν τέτοιες συμπροφορές και κουκουλώνονται στον βωμό της κοινωνικής ειρήνευσης στη μαθητική κοινότητα. Θα ερευνήσουμε όχι μόνο τα υποτυπώδη διοικητά μέτρα ευθύνης των ανήλικων δραστών, αλλά τόσο τους ανθρώπους που εποπτεύουν τη μαθητική και κοινωνική ζωή τους (κηδεμόνες, γονείς) και στο σχολικό περιβάλλον.

«Ζήτησαν από τα παιδιά να πουν ποιο φοβάται»

Ο δικηγόρος της οικογένειας προχώρησε και σε μια καταγγελία για το Αρσάκειο που προκαλεί εντύπωση.

Όπως είπε, χθες η διευθύντρια του Γυμνασίου μάζεψε τους μαθητές και τους ρώτησε ονομαστικά αν φοβούνται στο σχολείο. Έπειτα, απευθυνόμενη στον 15χρονο, τον ρώτησε αν φοβάται και όταν εκείνος αποκρίθηκε «ναι», του είπε ότι απορεί με αυτήν του τη στάση, καθώς και αυτός όπως και όλοι οι μαθητές έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια σχολικού εκφοβισμού. Κανένα παιδί δεν απάντησε γιατί αισθάνθηκαν αμηχανία. «Αν έχουν καταγγελθεί παρόμοια περαστικά που αφορούν το σχολείο και αυτό δεν έχει δράση, στοιχειοθετείται και το ποινικό αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία», κατέληξε ο δικηγόρος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ