Απίστευτο: Βαριά ήττα για την Μπεκατώρου μετά το #Metoo -Εχασε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Απίστευτο: Βαριά ήττα για την Μπεκατώρου μετά το #Metoo -Εχασε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν η γυναίκα που έσπασε τη σιωπή για τη σεξουαλική κακοποίηση στη χώρα μας. Αυτή η κίνηση δημιούργησε ουσιαστικά το Ελληνικό Me too το οποίο επεκτάθηκε αργότερα και στο χώρο του θεάματος.

Πολλοί άνθρωποι πήραν κουράγιο για να μιλήσουν για τη δική τους, τραυματική, εμπειρία. Οι καταγγελίες πήραν τόσο μεγάλη έκταση που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε μαζί της για να της εκφράσει την αμέριστη στήριξη του. Παράλληλα είχε συνάντηση και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Γενικότερα μπορούμε να πούμε ότι η Ολυμπιονίκης έγινε σύμβολο για την Ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα για ένα μέρος της που έχει βιώσει ανάλογες καταστάσεις.

Αλλαγή μόνο στα πρόσωπα στην Ομοσπονδία
Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας. Από τη στιγμή που η ίδια η Ολυμπιονίκης επέλεξε να μη κατέβει στις εκλογές, θα περίμενε κανείς ότι θα εκλεγεί ένας από τους ανθρώπους που είχαν τη στήριξή της, εν είδη συμπαράστασης σε όσα έχουν προηγηθεί. Ωστόσο όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει η κάλπη, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Τις εκλογές κέρδισε τελικά η “Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας”. Μάλιστα, δεν μιλάμε για μια απλή νίκη, αλλά για μια θριαμβευτική επικράτηση. Πρόκειται για την παράταξη που στηρίζει τη διοίκηση της ΕΙΟ από το 1991 μέχρι και σήμερα. Με απλά λόγια δεν έγινε κάποια αλλαγή στην ηγεσία και το μόνο που άλλαξε ήταν ορισμένα πρόσωπα.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας, με βάση πάντα τις ψήφους τους, γύρισαν την πλάτη στη γνωστή αθλήτρια. Είναι ενδεικτικό ότι η Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας εξέλεξε τα 41 από τα 42 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του νέου ΔΣ και των επιτροπών.

Κάτι, ωστόσο, που έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος έχουμε γυναίκα πρόεδρο. Γυναίκα είναι και η πρόεδρος στην ανοιχτή θάλασσα με την Εριφύλη Βαρδάκη να παίρνει το χρίσμα. Με απλά λόγια η ομοσπονδία επέλεξε να βάλει μια γυναίκα στη θέση, αλλά όχι τη Σοφία Μπεκατώρου ή κάποια άλλη γυναίκα που θα είχε τη στήριξή της.

Η νέα πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι η κυρία Νίκη Αναστασίου που ήταν γενική γραμματέας της προηγούμενης διοίκησης. Η Αναστασίου έλαβε συνολικά 57 ψήφους έναντι 26 του Ιωάννη Παπαδημητρίου και 25 του Λάζαρου Τσαλίκη. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κύριος Παπαδημητρίου είχε εκφράσει πολλές φορές δημόσια τη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου όταν έγιναν οι καταγγελίες. Μάλιστα όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, είχε δηλώσει ότι η επιλογή του ήταν μονόδρομος.
“Μετά από τις πρόσφατες δυσάρεστες για όλους μας εξελίξεις και την απαξίωση του αθλήματος, αθλητών, αλλά και Ολυμπιονικών στα μάτια των Ελλήνων η εμπλοκή μου εκ νέου στα διοικητικά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για μένα αποτελεί μονόδρομο. ”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του.

Η ήττα της Σοφίας Μπεκατώρου στις εκλογές της Ομοσπονδίας δεν αναιρεί τη γενναία της πράξη να σπάσει τη σιωπή. Ωστόσο το αποτέλεσμα σίγουρα γεννά ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν και κατά πόσο το ίδιο της το άθλημα “αγκάλιασε” και στήριξε την προσπάθεια της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS