Ξεκινά η πρώτη δίκη του ελληνικού #MeToo: Στο ειδώλιο ο προπονητής ιστιοπλοΐας, κατηγορείται ότι βίαζε 11χρονη

Ξεκινά η πρώτη δίκη του ελληνικού #MeToo: Στο ειδώλιο ο προπονητής ιστιοπλοΐας, κατηγορείται ότι βίαζε 11χρονη

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να καθίσει σήμερα ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση μία μαθήτριά του, ηλικίας μόλις 11 ετών!

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από ένα χρόνο, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων στο χώρο της ιστιοπλοΐας. Τότε μία νεαρή αθλήτρια είχε βρει το κουράγιο και απευθύνθηκε στις αρχές, καταθέτοντας στην Εισαγγελία ότι το 2011 ο νεαρός προπονητής της που της μάθαινε ιστιοπλοΐα την κακοποίησε σεξουαλικά.

Σε βάρος του προπονητή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και μετά την απολογία του ο  κατηγορούμενος προφυλακίστηκε.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 39χρονο προπονητή

Ένα χρόνο μετά, η υπόθεση οδηγείται στο ακροατήριο με τον 39χρονο να αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Είναι η πρώτη καταγγελία στο πλαίσιο του ελληνικού metoo, που φτάνει στις δικαστικές αίθουσες.

Ο εισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή του προπονητή σε δίκη, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του.  Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις.  Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Η καταγγελία

Η νεαρή αθλήτρια πήρε την απόφαση να μιλήσει στις αρχές τον Ιανουάριο του 2021, όταν είχε αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των καταγγελιών για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στον αθλητισμό. Δεν γνώριζε την Σοφία Μπεκατώρου, αλλά όταν την είδε να μιλά για το δικό της βιασμό, τότε βρήκε τη δύναμη να μοιραστεί όσα βίωσε. Την αναζήτησε μέσω Facebook και οι δύο αθλήτριες συναντήθηκαν. Στη συνέχεια η νεαρή αποφάσισε να απευθυνθεί στον εισαγγελέα.
«Δεν υπήρχε καμία συναίνεση από την πλευρά μου. Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά μου, αν μιλούσα και αποκάλυπτα τι μου έκανε», είχε πει στην κατάθεσή της.

Όταν ήταν ανήλικη, το 2013 είχε βρει το κουράγιο να μιλήσει στους γονείς της για τα όσα είχε υποστεί από τον προπονητή της. Εκείνοι είχαν ενημερώσει τον Ναυτικό Όμιλο, όπου εργαζόταν και είχαν ενημερώσει το οικείο αστυνομικό τμήμα, όμως τελικά δεν υπεβλήθη μήνυση.

«Ηθελα να την παντρευτώ»

Ο 39χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι είχε... δεσμό με την 11χρονη και πως ήθελε να την παντρευτεί!

Υποστήριξε ότι δεν βίασε την ανήλικη αθλήτρια και πως με τη συναίνεσή της προχώρησαν σε σεξουαλική επαφή λίγο πριν το κορίτσι γίνει 13 ετών: «το καλοκαίρι του 2012 ολοκληρώσαμε τη σχέση μας και βρισκόμασταν σαν ζευγάρι και μιλούσαμε για γάμο. Ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει και δε γνώριζε τίποτα για την ερωτική σχέση και απ’ όσο μου είχε πει εκείνη δεν είμαι σίγουρος, αν η μητέρα της ήξερε σε ποιο στάδιο είχε φτάσει σχέση μας, το μόνο που ξέρω είναι ότι την άφηναν και έβγαινε μαζί μου, όχι με την ιδιότητα του προπονητή, αυτό γινόταν απογευματινές ώρες μέχρι τις εννιά το βράδυ».

Ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει στην ανακρίτρια ότι συνέχιζε τις επαφές με την ανήλικη μέχρι το 2013, όταν τον ενημέρωσαν από τον Ναυτικό Όμιλο ότι σταματάει η συνεργασία τους: «Εγώ κατάλαβα ότι με κάρφωσαν στον όμιλο οι γονείς της. Στη συνέχεια πήγα και βρήκα τον πατέρα και την μητέρα της έξω απ’ αστυνομικό τμήμα. Εκεί ήταν και η αθλήτρια στεναχωρημένη και κλαμένη. Στη συνέχεια όλη την ημέρα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους γονείς της, αλλά δεν το σήκωναν. Κάποια στιγμή σήκωσε το τηλέφωνο η μητέρα, η οποία μου είπε «ένα χρόνο σεξουαλική επαφή, ρε αλήτη;» και μου το έκλεισε».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ