ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπάνα» 300 ευρώ σε ανεμβολίαστους στο Δημόσιο -Παρακράτηση στον μισθό

Αντιμέτωποι με ένα βαρύτατο πρόστιμο θα είναι οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι που αρνούνται να υποβληθούν στο -αναγκαίο- διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Αυτό δήλωσε χθες, μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το πρόστιμο θα επιβάλλεται για κάθε εβδομάδα παράβασης και μπορεί να φτάνει τα 1.200 ευρώ τον μήνα.

«Τα στοιχεία που έχουμε από πλευράς ελληνικού Δημοσίου και τους εργαζομένους στο ελληνικό Δημόσιο και τα ποσοστά των εμβολιασμένων είναι αρκετά καλύτερα από τα ποσοστά του γενικού πληθυσμού. Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα 76% εμβολιασμένων με τις δυο δόσεις ή ανθρώπων που έχουν νοσήσει και ένα 4% που έχει κάνει την πρώτη δόση. Δηλαδή ένα ποσοστό του 80% που έχει εμβολιαστεί» σημείωσε αρχικά ο κ. Βορίδης.

«Καμπάνα» 300 ευρώ για ανεμβολίαστους -Θα παρακρατείται από τον μισθό
«Υπάρχει όμως και ένα 20% που για τους δικούς τους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτοί έχουν μια νομική υποχρέωση να προσκομίζουν ένα τεστ την εβδομάδα, να το επιδεικνύουν και με αυτόν τον τρόπο να προσέρχονται στην εργασία τους. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν αυτό, υπάρχει ένα διοικητικό πρόστιμο για κάθε τέτοιου είδους παράλειψη, δηλαδή μια την εβδομάδα, ύψους 300 ευρώ. Αν επί 4 φορές δεν το κάνει είναι 1.200 ευρώ» τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών, εξηγώντας ότι «αυτά τα χρήματα βεβαιώνονται και υπάρχει η διαδικασία της παρακρατήσεως».

Μέχρι στιγμής, πάντως, από τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκύπτει συμμόρφωση των εργαζομένων στο Δημόσιο. «Η υποχρέωση αυτή υπάρχει από 13/09 και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το τεστ αυτό οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην εβδομάδα. Επομένως το πέρας για την πρώτη εβδομάδα είναι η 19η Σεπτεμβρίου. Από ελέγχους δειγματοληπτικούς της ΕΑΔ διαπιστώθηκε συμμόρφωση. Από την επόμενη Δευτέρα θα λειτουργεί και το ψηφιακό σύστημα μέσα στο οποίο δεν θα παρακολουθούν οι υπηρεσίες με επίδειξη το τεστ, αλλά θα σηκώνεται στην πλατφόρμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Σε άλλη συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Βορίδης σχολίασε τις μηνύσεις κατά ιατρών και εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι «είναι αστείες οι μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών και υγειονομικών», ενώ τόνισε ότι τα περιστατικά δεν έχουν μαζικό χαρακτήρα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το Σαχέλ και ο Αλ. Τσίπρας

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS