Δάφνη: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος -Η ανατριχιαστική περιγραφή του εγκλήματος

Δάφνη: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος -Η ανατριχιαστική περιγραφή του εγκλήματος

Ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος της Δάφνης προκειμένου να απολογηθεί, μετά την πενθήμερη προθεσμία που ζήτησε για να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Σε βάρος του 39χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Μετά το πέρας της απολογίας ανακριτής και εισαγγελέας θα αποσυρθούν σε διάσκεψη για να αποφασίσουν εάν ο κατηγορούμενος θα προφυλακιστεί.

Ο 39χρονος που όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση με ένα μαχαίρι 28 εκατοστών τραυμάτισε θανάσιμα την 31 ετών σύζυγό του χτυπώντας την δύο φορές στο λαιμό ενώ εκείνη κοιμόταν, φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι η ζήλεια του όπλισε το χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προανακριτική του απολογία που έδωσε στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί 11 ετών. Φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είχε βάλει «κοριό» στο κινητό της και υποστήριξε ότι διαπίστωσε ότι η σύζυγός του συνομιλούσε με κάποιον άνδρα. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, αφού πήγε το γιο τους να παίξει μπάλα, επέστρεψε στο διαμέρισμα της οικογένειας στη Δάφνη.

«Για 10 λεπτά είχα θολώσει και γύριζε το μυαλό με αυτά που είχα ακούσει. Πήγα στην κουζίνα, πήρα ένα μαχαίρι από το συρτάρι. (…)
Μπήκα στο δωμάτιο της, εκείνη κοιμόταν ανάσκελα και απευθείας όρμηξα πάνω της, ξάπλωσα πάνω της και την κάρφωσα με την μύτη του μαχαιριού μία φορά στο λαιμό. Εκείνη τότε ξύπνησε άρχισε να φωνάζει «πεθαίνω» και με το αριστερό χέρι της έκλεισα το στόμα. Έτσι αριστερά από το κεφάλι της και με τα δυο μου χέρια της έκλεισα το στόμα γιατί φώναζε. Μετά από περίπου ένα λεπτό εκείνη σταμάτησε να αντιστέκεται και να φωνάζει. Σηκώθηκα πήγα στο μπάνιο γιατί ήμουν γεμάτος αίματα. Φορούσα μία κοντομάνικη μπλούζα με ρίγες, την έβγαλα και την πέταξα στο καλάθι με τα άπλυτα. Ξέπλυνα στο νιπτήρα τα χέρια μου και το πρόσωπο φόρεσα τα ρούχα που φοράω τώρα και έκλεισα την πόρτα του δωματίου», κατέθεσε στους αστυνομικούς, περιγράφοντας τη σκηνή του εγκλήματος.


Εγκλημα στη Δάφνη: Η γειτόνισσα του ζευγαριού που έκανε την καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και την αγνόησαν, περιγράφει τι είχε συμβεί
Στη συνέχεια, ο καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος είπε ότι πήγε στο σπίτι της αδελφής του με το μηχάνημα καταγραφής για να ακούσουν μαζί τις συνομιλίες του θύματος και μετά πήγε στην αστυνομία και παραδόθηκε.
«Άφησα το μηχάνημα εκεί, της είπα να ακούσει τις συνομιλίες και της είπα ψέματα ότι πάω στη δουλειά ενώ εγώ έφυγα με τα πόδια και πήγα στο αστυνομικό τμήμα της Δάφνης όπου τους αποκάλυψα τι είχε κάνει. Πήγα με τους αστυνομικούς στο σπίτι, είδαν τι είχα κάνει και κατόπιν με πήγαν πίσω στο τμήμα. Ότι έκανα το έκανα γιατί γυρνούσε στο μυαλό μου αυτή η συνομιλία. Δεν μπορούσα να αντέξω ότι η γυναίκα που αγαπούσα έκανε αυτά που έκανε μέσα στο σπίτι μας. Μακάρι να γυρνούσα το χρόνο πίσω, να ξανασκεφτώ αυτά τα 10 λεπτά», φέρεται να κατέθεσε.

Οι γείτονες του ζευγαριού είχαν ακούσει πολλές φορές το ζευγάρι να τσακώνεται έντονα. Μάλιστα, είχε υπάρξει και ονομαστική καταγγελία γειτόνισσας στην αστυνομία πριν από λίγο καιρό, η οποία ενημέρωνε πως στο διαμέρισμα γινόταν άγριος συζυγικός καυγάς και χρειαζόταν άμεση επέμβαση. Ωστόσο, το περιπολικό που έλαβε σήμα να μεταβεί κατά προτεραιότητα στο σημείο, σύμφωνα με μαρτυρίες έφτασε 25 λεπτά μετά το σήμα και οι δύο αστυνομικοί δεν κατέβηκαν καν από το όχημα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Και οι δύο ένστολοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα έχει κινηθεί και ποινική έρευνα σε βάρος τους μετά από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις, όπως για παράδειγμα παράβαση καθήκοντος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS