Δεσποτόπουλος (Διεθνολόγος): Δεδομένο ότι το Ισραήλ θα ανταποδώσει το χτύπημα -Ο ρόλος της Δύσης

Δεσποτόπουλος (Διεθνολόγος): Δεδομένο ότι το Ισραήλ θα ανταποδώσει το χτύπημα -Ο ρόλος της Δύσης

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ το Ιράν μίλησε σήμερα ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μιλώντας στο MEGA εκτίμησε πως είναι δεδομένη η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν.

«Το θέμα είναι πώς θα χτυπήσει το Ισραήλ»

«Το θέμα είναι πως θα χτυπήσει. Θα χτυπήσει απευθείας το Ιράν ή κάποιο στόχο εκτός Ιράν; Ο τρόπος που έγινε η επίθεση αυτή από το Ιράν επιχειρησιακά προκαλεί κάποια ερωτήματα».

«Ο τρόπος που το έκανε το Ιράν ήταν γιατί ήθελε να δείξει την άμεση εμπλοκή του στον πόλεμο, αφετέρου μπορεί κανείς να εικάσει ότι όλες οι προειδοποιήσεις πριν την επίθεση εξυπηρετεί όποιον θέλει να τελειώσει αυτό τον πόλεμο. ήταν κατά κάποιο τρόπο προειδοποιητικό».

Εκείνο που προκαλεί ανησυχία είναι η απευθείας επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, είπε ο κ. Δεσποτόπουλος. «Έγινε μία επίθεση από την Τεχεράνη, όχι κάποιον τρίτο. Ήθελε να στείλει μήνυμα στο Ισραήλ: “τελείωσε τον πόλεμο, αλλιώς θα εμπλακούμε άμεσα”».

Ο ρόλος της Δύσης στη Μέση Ανατολή

Όσο για τον ρόλο της Δύσης, εκτίμησε πως Ευρώπη και ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να κατευνάσουν τα πνεύματα, καθώς τα δύο ανοιχτά μέτωπα της Ουκρανίας και της Γάζας μπορούν να την καταστήσουν ανίσχυρη μελλοντικά.

«Η Δύση έχει δύο μέτωπα ανοιχτά, τη Γάζα και την Ουκρανία. Δεν είναι εύκολο να υποστηρίξει δύο ανοιχτά μέτωπα. Η Δύση αυτό που θέλει είναι να κλείσουν αυτά τα δύο μέτωπα γιατί έχουν κρατήσει καιρό. Είναι λογικό να υπάρχουν πιέσεις στον Νετανιάχου να τελειώσει τον πόλεμο», είπε ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ