Δίκη Καμπανού: Ενοχοι οι 12 -Ενταση στο δικαστήριο, τους αποκάλεσαν οι δικηγόροι τους «παιδιά της γειτονιάς»

Δίκη Καμπανού: Ενοχοι οι 12 -Ενταση στο δικαστήριο, τους αποκάλεσαν οι δικηγόροι τους «παιδιά της γειτονιάς»

Να ληφθούν υπόψη ελαφρυντικά κατά την επιβολή των ποινών, ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 12 που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από το δικαστήριο για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των φίλων του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thesstoday.gr, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας που σύμφωνα με το άρθρο 133 του Ποινικού Κώδικα η ηλικία 18-25 αποτελεί μεταβατικό στάδιο για την προσωπικότητα του δράστη και χρήζει επιεικέστερης μεταχείρισης.

Συγκεκριμένα, αιτήθηκαν να αναγνωριστούν και τα ακόλουθα ελαφρυντικά για τον κάθε ένα, στο βαθμό που ισχύουν: το ότι τα εγκλήματα τελέστηκαν λόγω της νεαρής ηλικίας, ο πρότερος σύννομος βίος, η μεταμέλεια για τις πράξεις τους και η καλή διαγωγή τους στις φυλακές.

Κατά τις εισηγήσεις τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν τους 12 ως «παιδιά της γειτονιάς», κάτι που πυροδότησε τις αντιδράσεις του ακροατηρίου, με ορισμένους να ξεσπάνε φωνάζοντας «και αυτός που πέθανε τι ήταν; Άκου παιδιά της γειτονιάς...», με την πρόεδρο να τους ζητάει να παραμείνουν ήσυχοι. Η έδρα διέκοψε για να εξετάσει τα ελαφρυντικά.

Δίκη Άλκη Καμπανού: Αναλυτικά η ετυμηγορία για τους «12»

1ος: ένοχος για συνέργεια στην πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ένοχος για συνέργεια στην πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος Α.Β. με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος κατά πλειοψηφία για συνέργεια στην πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ. με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για την πράξη της επίθεσης, ένοχος για την κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη, ένοχος για παράνομη οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία.

2ος: ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ένοχος για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για συνέργεια για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

3ος: ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

4ος: ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τον Άλκη Καμπανό, ένοχος για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β., ένοχος για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ., ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

5ος: ένοχος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ένοχος για συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

6ος: ένοχος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τον Άλκη Καμπανό, ένοχος για συνέργεια στις δύο απόπειρες απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για παράνομη οπλοφορία και επίθεση, αθώος για οπλοχρησία.

7ος: ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τον Άλκη Καμπανό, ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, ένοχος για επίθεση, για κατοχή αντικειμένου, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

8ος: ένοχος για συνέργεια στην πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τον Άλκη Καμπανό, ένοχος για συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, αθώος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

9ος: ένοχος για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, οπλοφορία και οπλοχρησία.

10ος: ένοχος για την πράξη ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, οπλοφορία και οπλοχρησία.

11ος: ένοχος για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τον Άλκη Καμπανό, ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, οπλοφορία και οπλοχρησία.

12ος: ένοχος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο για τον Άλκη Καμπανό, ένοχος για συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίες με ενδεχόμενο δόλο, ένοχος για επίθεση και κατοχή αντικειμένου, αθώος για οπλοφορία και οπλοχρησία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ