Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Κρήτης: Θλίψη αλλά και απαίτηση να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του 36χρονου

Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Κρήτης: Θλίψη αλλά και απαίτηση να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του 36χρονου

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη με τον τραγικό θάνατο που βρήκε το βράδυ της Τρίτης ένας 36χρονος άνδρας στο λιμάνι του Πειραιά, όταν στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Horizon» εμποδίστηκε από μέλη του πληρώματος, τα οποία αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και της παραβίασης σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου -και θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά. Ο άτυχος άνδρας καταγόταν από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ανέφερε ότι ο 36χρονος ήταν ένα φιλήσυχος άνθρωπος που δεν είχε ποτέ προκαλέσει προβλήματα στην περιοχή, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Είναι μεγάλη η θλίψη μας για αυτό το περιστατικό και τον άδικο χαμό ενός συντοπίτη μας, ο οποίος ήταν γνωστός στην περιοχή και ποτέ δεν είχε προκαλέσει κανένα πρόβλημα. Είναι αυτονόητο ότι ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όσους φέρουν ευθύνη για αυτό το απάνθρωπο περιστατικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Η στιγμή που το Λιμενικό συλλαμβάνει τον καπετάνιο και 3 μέλη του πληρώματος

Οι δύο υπάλληλοι του πλοίου που βρίσκονταν στον καταπέλτη την ώρα του απόπλου απώθησαν τον 36χρονο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο στα νερά που στροβιλίζονταν από την προπέλα του πλοίου. Και ακόμη χειρότερα κοιτούσαν απαθείς, πράγμα που επισημαίνουν και όσοι επιβάτες έχουν μιλήσει δημοσίως και δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση διάσωσης του ανθρώπου που με τις ενέργειές τους και τις κινήσεις τους κατέληξε στη θάλασσα. Αντιθέτως, το πλοίο συνέχισε σαν να μην συμβαίνει τίποτα τον απόπλου και ύστερα από μια ώρα επέστρεψε στο λιμάνι, αφού οι εξοργισμένοι επιβάτες είχαν ειδοποιήσει το Λιμενικό και είχαν στείλει και το βίντεο-σοκ που κάνει από χθες τον γύρο του Διαδικτύου.

Οι επιβάτες διπλανού πλοίου κατέγραψαν επίσης τη στιγμή που η σορός πλέον του 36χρονου ανθρώπου στροβιλίζεται στη θάλασσα και οι υπάλληλοι του πλοίου κοιτούν απαθείς.

Από επιβάτες του Blue Horizon κατεγράφη επίσης η στιγμή που όταν το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι συνελήφθησαν ο καπετάνιος και τρία ακόμη μέλη του πληρώματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ