Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στον Πειραιά και τις Εθνικές Οδούς

Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στον Πειραιά και τις Εθνικές Οδούς

Ξεκίνησε η έξοδος ενόψει του Πάσχα. Οι πιο τυχεροί που οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τους το επιτρέπουν, αναχωρούν από σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου και θα κάνουν παρατεταμένες διακοπές έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στο λιμάνι του Πειραιά από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο. Χθες ταξίδεψαν 20.000 άτομα και σήμερα περίπου 25.000. Δεκαεπτά δρομολόγια είναι προγραμματισμένα για σήμερα, 7 από Πειραιά, 7 από Ραφήνα και 3 από Λαύριο.

Την τιμητική τους έχουν η Πάρος, η Σαντορίνη και η Μύκονος. Όπως φαίνεται στα πλάνα του OPEN η κίνηση στον Πειραιά είναι αυξημένη.

Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας

Ένας στους τέσσερις κατοίκους του Λεκανοπεδίου θα μεταβεί στην επαρχία και στα νησιά για τις γιορτές. Αυξημένη είναι από το πρωί και η κίνηση στις εξόδους των Εθνικών Οδών Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου.

Ήδη είναι σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα. Λαμβάνονται αυξημένα μέτρα έως και τις 12 Μαΐου, ενώ γίνονται συστάσεις στους οδηγούς για την ασφάλειά τους.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν και απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών σε αυτοκινητόδρομους και εθνικές οδούς για συγκεκριμένες ημέρες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αστυνομίας τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή είναι:

  • αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
  • κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,
  • παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Γεμάτα και τα αεροσκάφη για προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού

Γεμάτες πτήσεις, αυξημένη επιβατική κίνηση σε όλο το δίκτυό της και διατήρηση της προτίμησης σε προορισμούς που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν "outsider" αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της φετινής Πασχαλινής επιβατικής κίνησης για την AEGEAN.

H μαζική έξοδος των επιβατών από τις δύο μεγαλύτερες βάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά ήδη από το Σαββατοκύριακο και κορυφώνεται μόλις στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, αγαπημένος πασχαλινός προορισμός στην Ελλάδα παραμένει η Κέρκυρα, με την Ικαρία και τη Σητεία να αποτελούν την φετινή ευχάριστη "έκπληξη" λόγω των υψηλών πληροτήτων στις πτήσεις.

Ωστόσο σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων, top προορισμός είναι το Μαρόκο , πρωταγωνιστεί στη λίστα προτιμήσεων, με τα εισιτήρια στις πτήσεις προς το Μαρρακές να έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες, ενώ η Μάλαγα, η Νάπολη, αλλά και η Στοκχόλμη κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση των επιβατών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ