Ουκρανία: «Πύραυλος, drone, πύραυλος» - Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους

Ουκρανία: «Πύραυλος, drone, πύραυλος» - Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους

Με εναλλαγή πυραύλων και drones σχεδίαζαν, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, τη δολοφονία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού της Ουκρανίας, Κιρίλο Μπουντάνοφ, και τον επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών Βασίλ Μαλιούκ οι Ουκρανοί αξιωματούχοι που συνελήθησαν την Τρίτη.

Όπως αναφέρει ο Guardian την επιχείρηση είχαν οργανώσει οι αξιωματικοί των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) Μαξίμ Μισούστιν, Ντμίτρο Περλίν και Αλεξέι Κορνέφ.

Κατά την ίδια πηγή το σχέδιο ήταν να βρεθεί κάποιος στο περιβάλλον Ζελένσκι για να τον δολοφονήσει ενώ για τον Μπουντάνοφ και τους άλλους στόχους το σχέδιο ήταν να δολοφονηθούν με πυραυλικό χτύπημα, με drone-καμικάζι και τελικά με άλλο ένα χτύπημα με πυραύλους που θα εξαφάνιζε τις αποδείξεις για τα drone.

Σε υποκλαπείσες συνομιλίες ο Περλίν αναφέρεται στην πυραυλική επίθεση με στόχο τον Μπουντάνοφ ως «το μεγάλο πουλί» και για το χτύπημα με drone με τη φράση «μικρό πουλί». Ο ίδιος φέρεται να έλεγε ότι «η σειρά είναι πύραυλος, drone, πύραυλος».

Ο ένας από τους δύο Ουκρανούς που συνελήφθησαν φέρεται να είναι συνταγματάρχης ο οποίος είχε συναντήσει τον Κορνέφ μυστικά πριν το 2022 σε γειτονική ευρωπαϊκή χώρα.

Στη ρωσική λίστα των καταζητούμενων προσώπων ο Ζελένσκι

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, η Ρωσία έβαλε τον πρόεδρο της Ουκρανίας στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Ζελένσκι καταζητείται «με βάση ένα άρθρο του ποινικού κώδικα» αναφέρεται σε αυτό το λακωνικό κείμενο, που δεν διευκρινίζει τίποτα για τις κατηγορίες που αποδίδονται στον Ουκρανό πρόεδρο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ