Ουκρανία: Τουλάχιστον 137 οι νεκροί, λέει ο Ζελένσκι -«Η Δύση μας άφησε μόνους μας»

Ουκρανία: Τουλάχιστον 137 οι νεκροί, λέει ο Ζελένσκι -«Η Δύση μας άφησε μόνους μας»

Νέο δραματικό διάγγελμα προς τον λαό της Ουκρανίας απηύθυνε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έκανε λόγο για 137 νεκρούς ως τώρα, ρίχνοντας παράλληλα «βέλη» στη Δύση.

«Η Ουκρανία έχει αφεθεί μόνη» αντιμέτωπη με τον ρωσικό στρατό, που εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια χθες Πέμπτη, επισήμανε ο Ζελένσκι.

«Ποιος είναι έτοιμος να πολεμήσει δίπλα μας; Δεν βλέπω κανέναν. Ποιος είναι έτοιμος να δώσει στην Ουκρανία εγγύηση ένταξης στο ΝΑΤΟ; Όλοι φοβούνται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος, επικρίνοντας τη Δύση για τη στάση της απέναντι στη ρωσική εισβολή.

«Έχουμε μείνει μόνοι μας να υπερασπιστούμε το κράτος μας», τόνισε.

Ουκρανία: 137 οι νεκροί από τις ρωσικές επιθέσεις

Ο Ζελένσκι είπε ότι 137 Ουκρανοί, τόσο στρατιωτικό προσωπικό όσο και πολίτες, σκοτώθηκαν από την έναρξη της επίθεσης τα ξημερώματα της Πέμπτης. Άλλοι 136 τραυματίστηκαν, είπε.

Ουκρανία: «Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε Νο1 στόχος της Ρωσίας», δηλώνει ο Ζελένσκι

Μάλιστα, ο κ. Ζελένσκι υποστήριξε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του παρέμειναν στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι αποτελεί «Νο1 στόχο για τη Ρωσία».

«Θέλουν να καταστρέψουν πολιτικά την Ουκρανία με την πτώση του αρχηγού του κράτους», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: «Μένω στην κυβερνητική συνοικία μαζί με άλλους. Ο εχθρός έχει ορίσει εμένα ως στόχο Νο1 και την οικογένειά μου ως στόχο Νο2».

 
Ζελένσκι: Πληροφορίες ότι ομάδες του εχθρού μπήκαν στο Κίεβο

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν παρεισφρήσει στο Κίεβο, την επομένη της εισβολής στη χώρα του.

«Λάβαμε την πληροφορία ότι ομάδες δολιοφθοράς του εχθρού μπήκαν στο Κίεβο», ανέφερε στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, καλώντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας να επαγρυπνούν και να τηρούν την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που επιβλήθηκε.

Ζελένσκι: Νεκροί όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που φρουρούσαν το Φιδονήσι

Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά το διάγγελμά του στον λαό της Ουκρανίας, όλοι οι στρατιώτες που φρουρούσαν το Φιδονήσι είναι νεκροί.

Ο Ζελένσκι αποκάλυψε ότι οι στρατιώτες που βρίσκονταν στο «Φιδονήσι», ένα μικρό νησί στρατηγικής σημασίας στη Μαύρη Θάλασσα, και το φρουρούσαν έχασαν τη ζωή τους, μετά την επίθεση και την κατάληψή του από τον ρωσικό στρατό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μάλιστα, δήλωσε ότι οι νεκροί στρατιώτες, τους οποίους χαρακτήρισε «ήρωες» στη διάρκεια του διαγγέλματός του, θα τιμηθούν μετά θάνατον.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ