Δολοφονία Κατσουρή: Το «τυφλό» σημείο του φονικού μαχαιρώματος -Που στρέφονται οι ελπίδες ταυτοποίησης του δράστη

Δολοφονία Κατσουρή: Το «τυφλό» σημείο του φονικού μαχαιρώματος -Που στρέφονται οι ελπίδες ταυτοποίησης του δράστη

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με Κροάτες χούλιγκαν.

Το βάρος δίνεται στην ανάλυση των βίντεο από τα αιματηρά επεισόδια και στο DNA που βρέθηκε στη πληγή του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, για τον εντοπισμό του δολοφόνου του.

Το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί ακόμη ενώ το γενετικό υλικό που συλλέχθηκε από τους 105 συλληφθέντες συγκρίνεται με τα αξιοποιήσιμα δείγματα των αντικειμένων που εντοπίστηκαν από τις Αρχές περιμετρικά του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει προσεκτικά τα βίντεο από τα κινητά των συλληφθέντων που κατασχέθηκαν και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, καθώς με ειδικό λογισμικό επεξεργάζονται τα πρόσωπα για να αποκαλυφθεί ο δολοφόνος του άτυχου Μιχάλη.

Πρόκειται για πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία, επειδή το οπτικοακουστικό υλικό που έχει ληφθεί δε δίνει καθαρά πρόσωπα, ενώ το ξένο DNA που συλλέχθηκε από τη σορό του 29χρονου δε φαίνεται να δίνει απαντήσεις.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δεν διακρίνονται πρόσωπα. Οι συλληφθέντες κρατούν σιγή ιχθύος και δεν αποκαλύπτουν τίποτα.

Πρόκειται για μια μακροχρόνια και δύσκολη διαδικασία και προσπάθεια από την ΕΛ.ΑΣ, απομόνωσης των ενόχων.

Νέες αποκαλύψεις από υπάλληλο του ΗΣΑΠ για την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ στα αιματηρά επεισόδια

Τα μηδενικά αντανακλαστικά της Αστυνομίας, η οποία αν και είχε ενημερωθεί από όλους αρμοδίως για την έλευση στη χώρα χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, υπέδειξε υπάλληλος του ΗΣΑΠ.

Στη κατάθεσή του, ο υπάλληλος του ΗΣΑΠ, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στον σταθμό «Ειρήνη» όταν εμφανίστηκαν οι Κροάτες χούλιγκαν, επιβεβαίωσε την γνώση της Αστυνομίας για τις κινήσεις τους.

Λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ, όπως είπε, είδε μία ομάδα 100 ατόμων να περνά από τον σταθμό με στειλιάρια στα χέρια, με τον ίδιο να ειδοποιεί τον ελεγκτή ασφαλείας του σταθμού, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

«Εργάζομαι στον σταθμό ‘Ειρήνη’ και στις 22:45 περίπου, μια ομάδα 100 ατόμων νεαρής ηλικίας, γεροδεμένοι οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ξύλινα στειλιάρια εισήλθε συντεταγμένα στον χώρο του σταθμού και υπερπηδώντας τις πύλες εισόδου ανέβηκαν στην αποβάθρα καθόδου προς Πειραιά. Άμεσα ενημέρωσα τον ελεγκτή ασφαλείας», είπε χαρακτηριστικά.

Τα κινητά των Κροατών χούλιγκαν ίσως «δείξουν» τον δολοφόνο

Περισσότερο φως στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή αναμένεται να ρίξουν τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, που εξετάζονται από τις Αρχές.

Η Ασφάλεια κατάσχεσε από την πρώτη στιγμή τα τηλέφωνα των Κροατών χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τα επεισόδια γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Όπως προκύπτει κι από ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ η επεξεργασία των δεδομένων από ορισμένα κινητά έχει ήδη ξεκινήσει.

Η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δεδομένων των κινητών μπορεί να ρίξει φως στο ποιοι προσκάλεσαν τους χούλιγκαν και ποιοι είναι οι οργανωτές της επίθεσης των Κροατών, αλλά μπορεί να φέρει στο φως βίντεο και φωτογραφίες.

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνουν τους Κροάτες χούλιγκαν να φορούν διακριτικά στον αριστερό ώμο για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους τη νύχτα.

Το «τυφλό» σημείο του μαχαιρώματος

Σύμφωνα με τις καταθέσεις και το οπτικό υλικό που έχει κατασχεθεί, οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι ο άτυχος Μιχάλης Κατσουρής δέχθηκε το φονικό χτύπημα ευρισκόμενος στο «γεφυράκι», κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Το εν λόγω σημείο είναι «τυφλό», καθώς δεν υπάρχουν κάμερες που να δείχνουν τη σκηνή του μαχαιρώματος. Μοναδική ελπίδα είναι να προκύψει κάποιο νέο βίντεο κινητού τηλεφώνου από κάτοικο της περιοχής ή διερχόμενο. Αυτό που έχει αποτυπωθεί στο βίντεο είναι η προσπάθειά του να διαφύγει αιμόφυρτος, και να δέχεται χτυπήματα με στειλιάρια στο κεφάλι, το οποίο είχε καλύψει με κράνος.

Ο Μιχάλης εμφανίζεται τότε να πηγαίνει στο περίπτερο και να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από ένα ψυγείο. Λίγα λεπτά αργότερα, έμελλε να βρει τον θάνατό του, καθώς όταν τον έβαλαν στο ασθενοφόρο που περνούσε από το σημείο φαίνεται πως είχε ήδη χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία.

Τα 26 λεπτά του τρόμου

Τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια εκτυλίχθηκαν μέσα σε 26 λεπτά.

Σύμφωνα με τα βίντεο, η συγκέντρωση οπαδών της ΑΕΚ, όταν ενημερώθηκαν για την παρουσία Κροατών, ξεκίνησε γύρω στις 23:05. Σε εκείνα τα πρώτα καρέ, κοντά στις 23:06 φαίνεται και ο Μιχάλης Κατσουρής να κινείται στο σημείο, φορώντας κράνος και γάντια.

Λίγα λεπτά αργότερα ξεκινούν οι εκτεταμένες συμπλοκές ανάμεσα στις δυο πλευρές. Τα επεισόδια πολύ γρήγορα κλιμακώνονται και εκτοξεύονται μολότοφ και φωτοβολίδες.

Τρία λεπτά πιο μετά, ξεκινά η άτακτη υποχώρηση των οπαδών της ΑΕΚ. Σε αυτή τη φάση, οι Κροάτες απομονώνουν έναν οπαδό και τον χτυπούν βάναυσα (αυτός ο ξυλοδαρμός εμφανίζεται στο βίντεο - «κλειδί» που δημοσιεύτηκε χθες από τον ΣΚΑΪ).

Όσο εκτυλίσσονται τα τραγικά γεγονότα, στο διάστημα από τις 23:05 έως τις 23:08 εκτιμάται ότι γίνεται το μαχαίρωμα στον Μιχάλη Κατσουρή. Η εικόνα αυτή δεν έχει καταγραφεί από κάμερες. Ακολουθεί η καταδίωξη Κατσουρή και τα χτυπήματα που δέχεται από χούλιγκαν.

Τότε αντιλαμβάνεται ο ίδιος το τραύμα που έχει υποστεί και αναζητά καταφύγιο στο περίπτερο.

Ώρα 23:18, ο Μιχάλης Κατσουρής δεν μπορεί πια να σταθεί όρθιος και καταρρέει μπροστά από το περίπτερο. Ο υπάλληλος του περιπτέρου και οπαδοί της ΑΕΚ καταλαβαίνουν την κατάσταση και ειδοποιούν ασθενοφόρο.

Τότε, στις 23:23, κάνουν την εμφάνισή τους δυνάμεις των ΜΑΤ και δίκυκλα με αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ οι οποίοι καταδιώκουν τους χούλιγκαν.

Στις 23:31 φτάνει στο σημείο ιδιωτικό ασθενοφόρο, αλλά δυστυχώς ο φίλαθλος της ΑΕΚ έχει αφήσει τη τελευταία του πνοή.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ