Νέο έκτακτο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Daniel: Υποχωρεί από το απόγευμα

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Daniel: Υποχωρεί από το απόγευμα

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας Daniel αναμένεται από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με την επικαιροποίηση, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, κυρίως στο νομό Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του νομού Λαρίσης, την κεντρική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά.

Καμπανάκι Μαρουσάκη για την κακοκαιρία «Daniel»

Την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN και σήμερα (07/09) περιμένουμε μεγάλο όγκο νερού τις αμέσως επόμενες ώρες.

Αρκετές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να δεχτούν οι περιοχές, από τα ανατολικά της Πελοποννήσου μέχρι και τη Θεσσαλία. Σιγά – σιγά, το συγκρότημα καταιγίδων θα μετατοπιστεί προς τα βόρεια και βορειοδυτικά. Οι όγκοι νερού τείνουν να πάρουν τα χαρακτηριστικά τροπικών συστημάτων κακοκαιριών, λόγω της μεγάλης θερμότητας των θαλασσών.

Στην Αττική, τα φαινόμενα εμφανίζουν μία ανατροφοδότηση, από τον Σαρωνικό και τον Νότιο Ευβοϊκό οπότε συνίσταται στον κόσμο να επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή αν αναμένεται να κινηθεί τις επόμενες ώρες καθώς δεν αποκλείεται να ξαναδούμε εικόνες όπως τις χθεσινές με τους πλημμυρισμένους δρόμους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια, καθώς η κίνηση της κακοκαιρίας είναι κυκλική, τα φαινόμενα θα ταξιδέψουν πάλι προς την περιοχή της Βοιωτίας, της Βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας και μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Γενικώς, η κακοκαιρία κινείται αρκετά αναπάντεχα, ως εκ τούτου, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί μέσα σε ένα τρίωρο μπορεί να πέσει νερό σε πρωτοφανή όγκο – ακόμα και πάνω από 50 με 90 τόνους ανά στρέμμα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ