Επιστρέφει ο Αλέξης Κούγιας στην υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Επιστρέφει ο Αλέξης Κούγιας στην υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Από ανατροπή σε ανατροπή πάει η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η κατηγορούμενη υπέβαλε αίτημα για την παύση των δύο εκ των τριών διορισμένων δικηγόρων της και ζήτησε την επιστροφή στη δίκη του Αλέξη Κούγια. Το αίτημα έγινε αποδεκτό.

«Σε αυτό το σημείο θέλω να σας ενημερώσω ότι επιθυμώ να παύσω τις 2 από τις 3 συνηγόρους γιατί θα επανέλθει ο κ. Κούγια με τη συνεργάτιδα του» είπε η Ρούλα Πισπιριγκου εξηγώντας ότι ζήτησε από τον κ. Κούγια να επιστρέψει κι εκείνος δέχτηκε.

«Δεν έχουν έρθει σε καμία επικοινωνία με εμένα, δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας. Επικοινώνησε η αδελφή μου με τον κ. Κούγια και ρωτήσαμε αν θα επέστρεφε στην υπόθεση και είπε ναι» σημείωσε η 34χρονη και συμπλήρωσε πως μόνο η μια εκ των συνηγόρων ήρθε σε επαφή μαζί της και αυτή επιθυμεί να διατηρήσει στην υπόθεση.

Απορρίφθηκε το αίτημα για δυο νέους μάρτυρες

Νωρίτερα, απορρίφθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το νέο αίτημα της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου για εξέταση δύο ακόμα μαρτύρων, αλλοδαπών επιστημόνων με το δικαστήριο ωστόσο να λέει πως ο ένας εκ των δύο που βρίσκεται στην Ελλάδα μπορεί να εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Η κατηγορούμενη εμφανίστηκε σήμερα στη δίκη εκπροσωπούμενη από τις τρεις διορισμένες συνηγόρους της και στην έναρξη της διαδικασίας έκανε γνωστό η ίδια στο δικαστήριο το αίτημα της για να μην απολογηθεί σήμερα όπως είχε οριστεί, προκειμένου να προσέλθουν και να καταθέσουν, ακόμη δυο μάρτυρες ειδικών γνώσεων. Πρόκειται για μια ανοσιολόγο εξειδικευμένη στα αυτοάνοσα και έναν καθηγητή ιατρικής γενετικής, οι οποίοι, σύμφωνα με το αίτημα, «πιστεύουν ότι οι έρευνες για τα αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας δεν είναι επαρκείς» και ότι «δεν ήταν πλήρη ο γονιδιακός έλεγχος».

Υπεράσπιση: Προς ενίσχυση του αιτήματος, θα ήθελα να αναφέρω ότι οι μάρτυρες θα ήθελαν να έρθουν ενώπιον Σας, παρουσία και των δύο γονέων…

Πρόεδρος: Εξηγήσατε στους μάρτυρες ότι είμαστε ποινικό δικαστήριο και δεν είμαστε συνέδριο ιατρικού ενδιαφέροντος;

Έντονα αντέδρασε στο αίτημα της κατηγορούμενης ο Δημ. Γεωργακοπούλου (υποστήριξη της κατηγορίας) , έκανε λόγο για «εμπαιγμό» και «παρακώλυση» της δίκης. «Είμαι εμπαιγμός ότι έρχονται οι συνάδελφοι χωρίς καν δικογραφία και ότι αναλύει ένα τέτοιο αίτημα μόνη της η κατηγορούμενη. Παρακωλύει την απολογία της και εμείς θέλουμε να συνεχίσει η διαδικασία και να απολογηθεί».

Την απόρριψη του αιτήματος ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας. «Οι μάρτυρες αυτοί έχουν κάποια γνωμοδότηση στο δικαστήριο; Έχει προκύψει στο ακροατήριο ότι δεν έχει γίνει γονιδιακός έλεγχος ή ότι είναι ελλειπης; Θυμάμαι ότι όταν εξετάστηκε σχετικός μάρτυρας η υπεράσπιση αποχώρησε και δεν εξέτασε καν τον μάρτυρα. Εμείς αμφισβήτηση γονιδιακού ελέγχου δεν είχαμε μέχρι σήμερα. Θεωρώ ότι δεν χρήζει καμία περαιτέρω διερεύνηση και θα πρέπει να απορριφθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ