Φωτιά στη Ρόδο: Έχουν απογειωθεί και επιχειρούν διαδοχικά 10 αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα, τα δύο συντονιστικά - Τι είπε ο Γ. Αρτοποιός

Φωτιά στη Ρόδο: Έχουν απογειωθεί και επιχειρούν διαδοχικά 10 αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα, τα δύο συντονιστικά - Τι είπε ο Γ. Αρτοποιός

Την ισχύουσα κατάσταση για τις πυρκαγιές που καίνε στο νησί της Ρόδου περιέγραψε με την τελευταία του ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Γιάννης Αρτοποιός.

Ο κ. Αρτοποιός ενημερώνει πως για την αδιάκοπη μάχη με τις φλόγες έχουν απογειωθεί και επιχειρούν διαδοχικά 10 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 συντονιστικά. Αναφορικά με τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούν στα μέτωπα 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 49 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα καθώς και εκατοντάδες εθελοντών που συντρέχουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Σημαντική είναι η βοήθεια των διεθνών αποστολών στο πεδίο αυτή τη στιγμή υπό τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιχειρούν 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα και από αέρος 2 γαλλικά αεροσκάφη, 2 τουρκικά και 1 κροατικό.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν προληπτικές οργανωμένες απομακρύνσεις 19.000 κατοίκων των περιοχών Κιοτάρι, Γεννάδι, Πυλώνα, Λάερμα, Λάρδο, Λίνδο, Κάλαθο, Μαλώνα, Ασκληπιείο, Πεύκοι, Μασάρη, Χαράκι καθώς και τουρίστες από ξενοδοχεία αυτών των περιοχών. Ο κ Αρτοποιός σημείωσε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλούς μεταφοράς κατοίκων και τουριστών που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη χώρα μας.

Στο νησί μεταβαίνει η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη. Προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών ήδη μετακινείται στη Ρόδο για να εγκαταστήσει από σήμερα στις 17:00 το απόγευμα, εντός του Διεθνούς Αερολιμένα της Ρόδου, help desk για τη διευκόλυνση σε συνεργασία με τις οικείες πρεσβείες της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απολέσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Αναφορικά με τις υλικές ζημιές, ο κ. Αρτοποιός αναφέρει πως οι επιτόπιες καταγραφές της Πυροσβεστικής στο χωριό Λάερμα καταδεικνύουν ότι δεν υπήρξαν καταστροφές, παρά μόνο κάποιες περιορισμένες ζημιές σε εγκαταλειμμένα κτίρια. Αυτή τη στιγμή όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να διασωθεί και ο οικισμός Ασκληπιό.

Σήμερα, σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν να επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες, οι οποίες σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας διαμορφώνουν αυτό το εκρηκτικό μίγμα πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να φτάσουν έως τους 45 βαθμούς Κελσίου, με κάτω από 15% υγρασία και ισχυρούς ανέμους.

Υπενθυμίζεται από τον κ. Αρτοποιό πως απαιτείται η μέγιστη προσοχή για την αποφυγή εκδήλωσης ακόμα και της πιο μικρής εστίας πυρκαγιάς, η οποία λόγω των καιρικών κλιματολογικών συνθηκών μπορεί να εξελιχθεί σε μια τεράστια φυσική καταστροφή και να απειληθούν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ