Φωτιά στη Ρόδο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ξεκίνησαν ξανά να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Φωτιά στη Ρόδο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ξεκίνησαν ξανά να επιχειρούν τα εναέρια μέσα


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν για ακόμα ένα βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε σε διάφορα μέτωπα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν αντίξοες συνθήκες για την κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δυσκόλεψαν ο έργο τους.

Η φωτιά ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη 18/07από ένα δάσος στην περιοχή Απόλλωνα και οι μάχες δίνονται μέχρι σήμερα.

Το βράδυ επιχειρούσαν 125 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων, 35 οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Λόγω της φωτιάς στη Ρόδο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν 3 δημοτικές ενότητες από την Πέμπτη.

Αυτές είναι οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου, ενώ είχε μείνει κλειστός και ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου, επειδή οι φλόγες είναι πολύ κοντά και καθιστούν επικίνδυνο το σημείο.

Ακόμα και η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η Ρόδος, μαζί με τη Σάμο και την Ικαρία, είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Γι’ αυτό, εκτός από τις πυροσβεστικές και ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας, το πρωί αναμένονται στη Ρόδο και 15 οχήματα με 32 πυροσβέστες από τη Σλοβακία, σύμφωνα με το rodiaki.gr.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ