Αγροτικές ενισχύσεις 600.000.000 ευρώ μέχρι αύριο στη Θεσσαλία - Δέσμευση από Χατζηδάκη

Αγροτικές ενισχύσεις 600.000.000 ευρώ μέχρι αύριο στη Θεσσαλία - Δέσμευση από Χατζηδάκη

Σήμερα και αύριο πιστώνονται στους αγρότες της Θεσσαλίας, είτε από αποζημιώσεις είτε από άλλες πηγές ενισχύσεων, κονδύλια ύψους 600.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Μιλώντας στον Βόλο, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι «οι αγρότες έλαβαν ήδη ποσά αποζημίωσης στους λογαριασμούς τους. Μεγάλο μέρος των κονδυλίων που είχαν δεσμευτεί -ειδικά μέσω του ΕΡΓΑΝΗ- για τους αγρότες ήδη έχουν φτάσει στις τσέπες τους και περίπου 200.000.000 ευρώ έχουν ήδη αποδοθεί στους αγρότες της Θεσσαλίας».

Θεσσαλία: Στο τραπέζι το θέμα των χρηματοδοτήσεων για μια σειρά έργων

Αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι σε όλη τη Θεσσαλία από τις θεομηνίες τόνισε ότι «πάντοτε είναι στη μνήμη μου βαθιά χαραγμένες οι μνήμες όλων όσων είδα εκείνες τις πρώτες ημέρες στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας. Είναι κατεύθυνση του πρωθυπουργού τα ζητήματα αυτά να τα αντιμετωπίζουμε με απόλυτη προτεραιότητα, όχι μόνο για λόγους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς, αλλά και για λόγους κυρίως βαθιά ανθρώπινους».

Νωρίτερα, ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν και πάλι τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια στις προβλήτες του λιμανιού, αφού ο πυθμένας ανέβηκε σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και κατά δύο μέτρα από τη λάσπη και τις φερτές ύλες.

Σε συνάντηση με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο συζητήθηκε το θέμα των χρηματοδοτήσεων για μια σειρά έργων και κυρίως αυτών που αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ