Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Μάχη» των πυροσβεστών με τις φλόγες - Αναζωπύρωση στον οικισμό Νίψα - «Είναι σαν να υπάρχει ένας τεράστιος ανεμιστήρας»

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Μάχη» των πυροσβεστών με τις φλόγες - Αναζωπύρωση στον οικισμό Νίψα - «Είναι σαν να υπάρχει ένας τεράστιος ανεμιστήρας»

Ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή, κλειστή η Εγνατία Οδός.Για τρίτη διαδοχική μέρα συνεχίζεται η μάχη των ανδρών της πυροσβεστικής με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και προκάλεσαν μάλιστα αναζωπυρώσεις στον οικισμό Νίψα, που έχει εκκενωθεί από το Σάββατο.

«Εκεί επιχειρούν σημαντικές δυνάμεις είναι το σοβαρότερο κομμάτι του μετώπου μαζί με τη νότια πλευρά, πάνω από την Εγνατία Οδό. Εκεί έχει πέσει η μεγαλύτερη βαρύτητα και των εναέριων μέσων που επιχειρούν», δήλωσε στο OPEN ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, για τη μάχη με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη.

«Από την πρώτη στιγμή παλεύουμε με τις καιρικές συνθήκες που είναι ακραίες. Είναι δύσκολη η φωτιά γιατί έχει πάρα πολύ αέρα. Το μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από την Εγνατία Οδό, για αυτό και είναι κλειστή, διεξάγονται σοβαρές επιχειρήσεις εκεί», συμπλήρωσε ο κ. Αρτοποιός.

«Νέες εστίες»
«Χτες είχαμε και τον εγκλωβισμό κάποιων συναδέλφων σε μια κτηνοτροφική μονάδα. Υπάρχουν και τραυματίες. Το θέμα είναι ότι, όπως μας το περιέγραψαν οι πυροσβέστες, είναι σαν να έχουν έναν τεράστιο ανεμιστήρα ο οποίος σπρώχνει, ωθεί την πυρκαγιά πάρα πολύ μακριά, σε μέτωπα και μας δημιουργεί νέες εστίες, νέες καυτές επιφάνειες που πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 59 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ παράλληλα κάνουν ρίψεις 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στο σημείο για συντονισμό.

Λόγω των πυκνών καπνών, αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο της πυροσβεστικής, η Εγνατία Οδός παραμένει κλειστή στα δύο ρεύματα από τον Κόμβο του Αρδανίου μέχρι το κόμβο της Αμφιτρίτης στην Αλεξανδρούπολη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ