Φωτιές σε Έβρο και Ροδόπη: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις - Τι συμβαίνει σε Αττική και Βοιωτία

Φωτιές σε Έβρο και Ροδόπη: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις - Τι συμβαίνει σε Αττική και Βοιωτία

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα σε Έβρο και Ροδόπη δίνουν και σήμερα οι δυνάμεις κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με 180 επιπλέον πυροσβέστες για τις φωτιές στις παραπάνω περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά επιχειρούν 474 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 100 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο μέτωπο που βρίσκεται βορειοδυτικά της περιοχής Κοτρωνιά Έβρου, ενώ στη Ροδόπη οι δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες να ανακόψουν το μέτωπο μεταξύ των περιοχών Κασσιτερά και Κίρκης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στήθηκε μεγάλη επιχείρηση στο μέτωπο που βρίσκεται βορειοδυτικά της περιοχής Κοτρωνιά. Ουσιαστικά, «χτίστηκε» μία γραμμή άμυνας, ώστε να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς για να μην περάσει στο πυρήνα της Δαδιάς.

«Προστατεύουμε τον πυρήνα της Δαδιάς. Έχουμε κάνει ένα οχυρό πάνω από την περιοχή της Κοτρωνιάς», ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

«Μικροεστίες»

Σχετικά με τα υπόλοιπα μέτωπα ο κ. Αρτοποιός εκτίμησε ότι θα κλείσουν σιγά σιγά τα μέτωπα και της Βοιωτίας και της Αττικής. «Υπάρχουν μικροεστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς και πάμε σε μία πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα σε όλα αυτά τα μέτωπα», υπογράμμισε. Όπως είπε, υπήρξαν νέες εστίες πυρκαγιάς το Σάββατο στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στη βόρεια Άνδρο, που δημιουργήθηκαν δύο εστίες μεγάλων πυρκαγιών στις περιοχές Ζωοδόχου Πηγής και στο Βιτάλι, μέτωπο το οποίο έχει πλέον ελεγχθεί.

Σε επιφυλακή

Για σήμερα, Δευτέρα, παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ