Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα στην Πάρνηθα - Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Βοιωτία και Έβρο

Φωτιές: Καλύτερη η εικόνα στην Πάρνηθα - Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Βοιωτία και Έβρο


Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Πάρνηθα, Έβρο, Ροδόπη, Βοιωτία.

Συνολικά 69 νέες δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 104 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο».

Ειδικότερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

  • Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής και στο Ρέμα της Γιαννούλας.
  • Στον Έβρο και στη Ροδόπη, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί.
  • Στη Βοιωτία, οι αναζωπυρώσεις είναι εντονότερες στην περιοχή Βάγια της Υλίκης, ανατολικότερα της περιοχής Ζάλτσα, καθώς και στις περιοχές Στείρι και Κυριάκι.
  • Σε όλες τις πυρκαγιές επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πάρνηθα: Μικρές αναζωπυρώσεις στο νοτιοδυτικό μέτωπο

Καλή μέρα ξημερώνει στη Πάρνηθα, καθώς το μέτωπο της φωτιάς έχει περιοριστεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μέτωπα που να ανησυχούν τη Πυροσβεστική, ωστόσο οι εικόνες που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα τις προηγούμενες μέρες είναι αποκαρδιωτικές.

Η νύχτα κύλησε ήρεμα, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρισκόντουσαν σε επιφυλακή.

Μικρές αναζωπυρώσεις σημειώνονται στο νοτιοδυτικό μέτωπο της Πάρνηθας, κοντά στο Φρούριο και στο Ρέμα της Γιαννούλας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Πάρνηθα η κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη αυτή την ώρα, λόγω και της μειωμένης έντασης των ανέμων. Ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλη τη νύχτα έψαχναν για «καντηλάκια» προκειμένου να μην σημειωθούν νέες αναζωπυρώσεις.

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο», δήλωσε για την Πάρνηθα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στο μέτωπο που υπάρχει από αναζωπύρωση στη Φυλή.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Βοιωτία

Η φωτιά στη Βοιωτία κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις. Το μέτωπο καίει σε δυσπρόσιτες περιοχές και ευτυχώς δεν απειλούνται οικισμοί.

Οι μεγαλύτερες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Υλίκη, στην περιοχή της Ζάλτσας, στο Στείρι, στο Δίστομο Βοιωτίας και στο Κυριάκι.

«Αυτή την στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη ενώ καλυτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι», ανέφερε ο κ. Αρτοποιός.

Έβρος: Ανησυχούν Δαδιά, Αισύμη και Σουφλί

Την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς στη Θράκη προσπαθούν να ανακόψουν πυροσβέστες και εθελοντές, με τα μέτωπα της Δαδιάς, της Ροδόπης και της Αλεξανδρούπολης να έχουν κατακάψει μία τεράστια έκταση πρασίνου.

Στα μέτωπα του Έβρου και της Ροδόπης, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις παρατηρούνται στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
-Περιφέρεια Αττικής

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ