Χρυσοχοΐδης για τη νέα γυναικοκτονία: Προφανώς, πολλά δεν πήγαν καλά -Έρευνα σε βάθος, σύντομα θα δοθούν απαντήσεις

Χρυσοχοΐδης για τη νέα γυναικοκτονία: Προφανώς, πολλά δεν πήγαν καλά -Έρευνα σε βάθος, σύντομα θα δοθούν απαντήσεις

Για τη δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της στους Αγίους Αναργύρους, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον ΑΝΤ1.

Η γυναικοκτονία μπροστά από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων έχει προκαλέσει την εισαγγελική παρέμβαση για τυχόν ευθύνες των αστυνομικών.

«Αυτό που βιώνω σήμερα είναι από τα πιο απεχθή, βίαια εγκλήματα που έχω ζήσει στη διαδρομή μου και θέλω να εκφράσω τη συντριβή μου» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Το βασικό ζητούμενο είναι να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό» πρόσθεσε, για να τονίσει: «Όταν χάνεται ένας άνθρωπος, είναι προφανές ότι πολλά πράγματα δεν έχουν πάει καλά. Και χρειάζεται άμεση διερεύνηση για να δοθούν απαντήσεις -και θα δοθούν».

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η έρευνα πρέπει να πάει σε βάθος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι «επειδή έχει χαθεί ένας άνθρωπος, η έρευνα πρέπει να πάει σε βάθος», και δεσμεύτηκε ότι «όσα συμβαίνουν θα ερευνηθούν και η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος, και τα αποτελέσματά της θα δημοσιοποιηθούν».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι υπάρχει πρωτόκολλο, το οποίο είναι σύγχρονο, έχει εκπονηθεί μαζί με εισαγγελείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις. «Αλλά, πέρα από αυτό, υπάρχουν μια σειρά από ενέργειες που πρέπει να γίνονται».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι ο ίδιος αλλά και ο πρωθυπουργός είναι υπέρ του όρου γυναικοκτονία, ωστόσο το θέμα της ποινικής μεταχείρισης είναι ζήτημα που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του. Κλείνοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε τη δέσμευση: «Να περιμένετε πολύ γρήγορα να υπάρχουν καλές, καθαρές και ευθείες απαντήσεις για το τι συνέβη».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ