Χρυσοχοΐδης για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Είμαι συντετριμμένος - Με μεγάλη ταχύτητα η έρευνα, θα χυθεί άπλετο φως

Χρυσοχοΐδης για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Είμαι συντετριμμένος - Με μεγάλη ταχύτητα η έρευνα, θα χυθεί άπλετο φως

«Γίνεται έρευνα σε βάθος, θα χυθεί άπλετο φως», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Είμαι συντετριμμένος και είναι η πιο δύσκολη στιγμή μου. Θέλω να δώσω συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της νέας γυναίκας» τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα, θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια.

«Γίνεται έρευνα σε βάθος και θα χυθεί άπλετο φως» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη όπου και βρίσκεται, λίγο πριν τη σύσκεψη με τις αρχές και τους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, ο κος Χρυσοχοΐδης σημείωσε τα εξής:

«Τέσσερις μέρες μετά το τραγικό περιστατικό της 1ης Απρίλιου που χάθηκε μια νέα κοπέλα η Κυριακή Γρίβα, συνεχίζουμε όλοι μας να θρηνούμε και να πενθούμε. Είμαι συντετριμμένος, και προσωπικά γιατί είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στη μακρά διαδρομή μου και στην προσωπική μου ζωή. Απευθύνω συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της νέας γυναίκας που έφυγε. Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα», δήλωσε ο υπουργός. Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως όλη η αλήθεια θα γίνει γνωστή στην κοινωνία.

«Είμαι βέβαιος πως θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Η Ελληνική Αστυνομία απέστειλε σε όλες τις αρχές αλλά και η ίδια διεξάγει έρευνες με όλο το υλικό χωρίς να αποκαλυφθεί τίποτα. Θα υπάρξει πλήρης η αλήθεια ολόκληρη και θα αποδοθεί στους πολίτες της χώρας μας και ταυτόχρονα θα υπάρξει όλος εκείνος ο απολογισμός που πρέπει να γίνει για να μη ξανασυμβούν έτοιμα γεγονότα».

Σχετικά με το αντικείμενο της σύσκεψης ανέφερε: «Είμαι εδώ σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, για έναν σπουδαίο λόγο. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης. Έχουμε ήδη φέρει περίπου πεντακόσιους νέους αστυνομικούς. Προσθέσαμε σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες, για να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα, τα ζητήματα της κυκλοφορίας με αφορμή το flyover, τα προβλήματα και τις συνέπειες που έχει».

Παράλληλα επισήμανε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και πρόσθεσε: «Γι αυτό κάλεσα τους δημάρχους και τον επικεφαλής της Περιφέρειας, τον κ. Τζιτζικώστα, προκειμένου να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Επίσης θα γίνει μια παρουσίαση και για την τροχαία, την κίνηση στην πόλη και τη ρύθμιση του ζητήματος του flyover όπως και ζητήματα που αφορούν τη νεανική βία, τη βία ανηλίκων, που κι εκεί γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την αστυνομία, όπως επίσης και την ενδοοικογενειακή βία».

Ο υπουργός ανέλαβε τη δέσμευση ότι κάθε μέρα όλο και περισσότερο και με τη δική του παρουσία και με την παρουσία της νέας ηγεσίας και όλων των αστυνομικών -από τους αξιωματικούς μέχρι τον απλό αστυφύλακα θα βρίσκονται δίπλα στους πολίτες, με σκοπό να προασπίσουν τη ζωή και την ακεραιότητα τη δική τους και των παιδιών τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: "Ξήλωσαν" τον διοικητή και 4 ακόμη στο Αστυνομικό Τμήμα

Υπενθυμίζεται πως δύο 24ωρα μετά τη σοκαριστική δολοφονία λίγα μέτρα μακριά από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και ενώ η αδικοχαμένη Κυριακή μιλούσε με το 100, ζητώντας ένα περιπολικό να τη μεταφέρει στο σπίτι, η ΕΛ.ΑΣ. «ξήλωσε» τη διοίκηση του εν λόγω αστυνομικού τμήματος.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καρατόμησε αρχικά τον διοικητή του Α. Τ. Αγίων Αναργύρων και τον τηλεφωνητή του 100 που συνομίλησε με την 28χρονη Κυριακή και της είπε ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Όπως ανέφεραν χθες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ο τηλεφωνητής του 100 βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Στη συνέχεια, ξήλωσε άλλους 4 αστυνομικούς που υπηρετούσαν εκεί, και συγκεκριμένα τη νεαρή (μόλις 23 ετών) αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια, την οδηγό της επόπτριας -οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας- και τον σκοπό του αστυνομικού τμήματος, ο οποίος είναι υπό απόταξη.

«Χάνομαι, έχει έρθει εδώ»

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί στο κινητό της Κυριακής, το οποίο έμεινε ανοιχτό για αρκετή ώρα και μετά τη δολοφονία της, ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας νέα ερωτήματα για την ολιγωρία και τις παραλείψεις των αστυνομικών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, αλλά και στο 100.

Τα ερωτήματα που τίθενται για τις ενέργειες των αποπεμφθέντων εκείνο το μοιραίο βράδυ είναι πολλά, από το γιατί δεν κράτησε στο τμήμα την 28χρονη η αξιωματικός υπηρεσίας και γιατί δεν χρησιμοποίησαν περιπολικό που βρισκόταν εκεί, ως γιατί δεν κάλεσαν από το τμήμα το 100.

Μέχρι αύριο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η σχετική ΕΔΕ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., «μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν».

Από την πλευρά της, η ΠΟΑΣΥ, σε ανακοίνωσή της, καλεί τον εισαγγελέα να καλέσει «και τα ηγετικά στελέχη να ερωτηθούν τι γνωρίζουν επί όλων αυτών και τι πραγματικά φταίει», διότι «δεν μπορεί να φταίνε μονίμως οι αστυφύλακες και οι τροχονόμοι».

Ο ανατριχιαστικός διάλογος της 28χρονης με την Άμεση Δράση

Σε ρεπορτάζ της εκπομπής «Live news» ακούστηκε το ηχητικό της κλήσης στην Άμεση Δράση.

Στο τηλεφώνημα αυτό, η 28χρονη Κυριακή ζήτησε περιπολικό, για να τη συνοδεύσει στο σπίτι της στους Αγίους Αναργύρους, επειδή φοβόταν.

Κυριακή: Γεια σας, βρίσκομαι στο τμήμα Αγίων Αναργύρων και χρειάζομαι κάποιον να μπορέσει να με πάει στο σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα.
Τηλεφωνητής Άμεσης Δράσης: Οπότε να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην...
Κυριακή: Όχι, είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω στο σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου, τον είδα να περιμένει έξω από την πόρτα.
Τηλεφωνητής: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί, θα στείλω, άμα θέλετε, στο σπίτι σας.
Κυριακή: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.
Τηλεφωνητής: Σε ποια οδό;
Κυριακή: Αριστοφάνους 9, Άγιοι Ανάργυροι. Σε πόση ώρα θα είναι εκεί;
Τηλεφωνητής: Δεν γνωρίζω σε πόση ώρα.
Κυριακή: Εντάξει, και εγώ τι πρέπει να κάνω, να περιμένω στο τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς το σπίτι;
Τηλεφωνητής: Του έχετε κάνει μήνυση;
Κυριακή: Όχι.
Τηλεφωνητής: Α, αυτός τι κάνει εκεί πέρα, περιμένει για ποιον λόγο;
Κυριακή: Περιμένει για να με εκδικηθεί, δεν ξέρω, να με χτυπήσει. Και χθες είχε έρθει, αλλά δεν το τραβήξαμε.
Τηλεφωνητής: Το όνομά σας.
Κυριακή: Γρίβα Κυριακή.
Τηλεφωνητής: Γρίβα Κυριακή, οπότε αναμένει έξωθεν της οικίας ο πρώην σύντροφός της, με σκοπό να σας ασκήσει βία, έτσι;
Κυριακή: Ναι.
Τηλεφωνητής: Εσείς σε πόση ώρα θα είστε εκεί;
Κυριακή: Δίπλα είμαστε εμείς, σε δύο λεπτά θα είμαι εκεί εγώ.
Τηλεφωνητής: Βρίσκεται πλησίον, αλλά βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα να γράψω;
Κυριακή: Τώρα ναι, αλλά είμαι με αυτοκίνητο με έναν φίλο μου και θέλουμε να πάμε στο σπίτι.
Τηλεφωνητής: Βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα…
Κυριακή: Χάνομαι, έχει έρθει εδώ.
Τηλεφωνητής: Ο πρώην;
Κυριακή: Ναι, είναι εδώ.
Τηλεφωνητής: Οπότε να στείλω στο αστυνομικό τμήμα;
Κυριακή: Ναι, αχχχχχ (Δέχεται επίθεση)
Φωνές φίλου: Γρήγορα, τη σκότωσε, ασθενοφόρο γρήγορα, τη σκότωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ