Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρουσίασε τον Δασκαλάκη ως κακομαθημένο παιδί: «Ο Μάνος νόμιζε ότι ήταν ο Μπουφόν και ο Πάριος»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρουσίασε τον Δασκαλάκη ως κακομαθημένο παιδί: «Ο Μάνος νόμιζε ότι ήταν ο Μπουφόν και ο Πάριος»

Με αιχμές εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και με αναλυτικές περιγραφές των στιγμών της σύλληψής της, της παραμονής της στη ΓΑΔΑ και της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη συνεχίστηκε χθες η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Η κατηγορουμένη είπε ότι μέσα στη ΓΑΔΑ δέχτηκε σωματική κακοποίηση, προκειμένου να ομολογήσει ότι δολοφόνησε την κόρη της με κεταμίνη, κάτι που μέχρι σήμερα αρνείται. Ακόμα, αναφέρθηκε στις συνθήκες φυλάκισής της στον Κορυδαλλό και υποστήριξε πως ποτέ δεν κατάλαβε γιατί ξαφνικά η οικογένειά της βρέθηκε στο στόχαστρο, ενώ είχε τη συμπαράσταση της κοινής γνώμης για τα τρία κορίτσια που έχασε, με τα ΜΜΕ να την κατηγορούν ως «φόνισσα» των παιδιών της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δέχτηκα σωματική και ψυχολογική κακοποίηση στη ΓΑΔΑ

Αναφέρθηκε στην ημέρα της σύλληψής της, κάνοντας λόγο για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση που υπέστη στη ΓΑΔΑ. Συγκεκριμένα, είπε: «Ήμουν κατακόκκινη από τα χτυπήματα. Όταν είχε έρθει ο κ. Λύτρας, τα είχε δει. Τα είχε πει και δημόσια, ότι ήμουν χτυπημένη. (…) Ζήτησα νερό και μου πέταξαν μια πίτα κάτω και μου είπε “να πέσεις σαν σκυλί, αν τη θες”».

Στη συνέχεια η 35χρονη αναφέρθηκε στη μεταγωγή της στις φυλακές: «Μου είπαν ότι θα με έχουν υπό προστασία στη φυλακή, γιατί το ζήτησε το υπουργείο, και από εκείνη την ημέρα, είκοσι δύο μήνες μέχρι σήμερα, δεν έχω επαφή με κανέναν. Απλά στο διπλανό κελί είναι η κατηγορούμενη μητέρα από τον Κολωνό. Δεν έχω καμία επαφή μαζί της. Δεν έχω βγει ποτέ έξω στο διάδρομο, είχα να φάω μέρες, δέχτηκα λεκτικές επιθέσεις γιατί το παράθυρό μου έβλεπε στο προαύλιο. Μου φώναζαν “φόνισσα”».

Του έκανε τα χατίρια

Αναφερόμενη στον Μάνο Δασκαλάκη, παρουσίασε την εικόνα ενός κακομαθημένου αγοριού, στο οποίο εκείνη έκανε τα χατίρια για να μην γκρινιάζει. «Ήταν τερματοφύλακας και νόμιζε ότι είναι ο Μπουφόν. Του πήραμε ειδικά γάντια. Ήθελε iPhone, μηχανάκι, έβρισκα τρόπο να τα πάρει για να μη μας πρήζει. Μετά άρχισε το τραγούδι. Αρχίσαμε μικρόφωνα, ακουστικά, κιθάρες, κονσόλες. Έγινε ο Πάριος ξαφνικά!».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου άφησε αιχμές για τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη με δημοσιογράφους. «Άκουσα εδώ τον κ. Δασκαλάκη να λέει ότι δεν ήθελε εκείνος τους δημοσιογράφους και ότι εγώ είχα κολλήσει με τη δημοσιότητα. Όμως, μου είχε στείλει μηνύματα που φαινόταν ότι μιλούσε με δημοσιογράφους και τους έδινε πληροφορίες. Να μη λέμε ανακρίβειες. Να πει “έχω μιλήσει με δημοσιογράφους”. Να έχει το θάρρος. Όλα αυτά τα μηνύματα τα έχω εδώ» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αναφέρθηκε επίσης στις εξωσυζυγικές σχέσεις που είχε τόσο εκείνη, όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης. Είπε πως ο Μάνος τής είχε εξομολογηθεί πως διατηρούσε σχέση με μια γυναίκα. «Ήταν μια γυναίκα που δούλευε σε μπαρ στην Πάρο και κάθε βράδυ πήγαινε με άλλον» είπε χαρακτηριστικά η κατηγορουμένη, υποστηρίζοντας πως αργότερα ο Μάνος Δασκαλάκης τής ζήτησε «γονατιστός συγγνώμη». Όσον αφορά τη δική της εξωσυζυγική σχέση, η κατηγορουμένη αναφέρθηκε σε έναν άντρα, συγγενή φίλης της, με τον οποίο είχε συνευρεθεί μόνο μία φορά, όπως είπε. «Το παράξενο είναι πως ο Μάνος ήξερε τα πάντα γι’ αυτό, εγώ του είχα πει “δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πήγα σε ψυχίατρο»

Σε ερώτηση του προέδρου για το πώς βίωσε τις απώλειες των παιδιών και πώς πένθησε ως μητέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε: «Είναι εύκολο να κρίνεις κάποιον, αλλά αν δεν φορέσεις τα παπούτσια του, δεν μπορείς να μιλήσεις. Η αρρώστια της Μαλένας ήταν ξαφνική... Στην καθημερινότητα ήμουν ζωντανή νεκρή, αλλά πίσω μου είχα ένα παιδί που είχε ανάγκες. Έπρεπε να βρω δύναμη, δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Ήταν αδιανόητο, πολύ σύντομο… Τα μαύρα τα έβγαλα αργότερα. Εγώ λευκά και ροζ ήθελα να φοράω, τα αγαπημένα χρώματα των παιδιών μου. Τα μαύρα τα θεωρώ υποκρισία. Στην Ίριδα είχα θυμώσει… “Γιατί σε εμάς;” έλεγα. Και στις δύο απώλειες υπήρχε η Τζωρτζίνα πίσω. Το κίνητρο για να σηκωθείς, να προχωρήσεις. Δεν πρόλαβα να πάω στον ψυχολόγο για το θάνατο της Ίριδας. Ήταν σύντομο το χρονικό διάστημα. Είχα πιεστεί παρά πολύ, ήθελα να εξαφανιστώ απ’ όλους. Είχα πνιγεί… Είχα πάνω από το κεφάλι μου τη μουρμούρα του Μάνου, την απώλεια της Ίριδας και μια οικογένεια που έβλεπα πως χάνω».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου για το πώς βίωσε το πένθος μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, η κατηγορουμένη είπε: «Μέχρι τώρα το βιώνω. Δεν μπορώ να το δεχτώ, είμαι χάλια ψυχολογικά. Μου έκανε καλό η δημοσιότητα, απασχολούσε το μυαλό μου. Πήγα σε ψυχίατρο, πήρα χάπια, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ερχόμουν σε ερωτική επαφή με τον Μάνο για να κουραστώ σωματικά και να κοιμηθώ». «Δεν σας έπιαναν τα χάπια;» τη ρώτησε ο πρόεδρος, με την ίδια να απαντά: «Δεν είχα προλάβει να τα πάρω πολλές μέρες».

Η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα μίλησε επίσης για τις χαρτορίχτρες όπου πήγαινε: «Μου πιπίλιζαν το μυαλό, ακόμη και ότι έχουν κάνει μαγιά στο σπίτι μου… Ήμουν δέκα χρόνια με τον Μάνο Δασκαλάκη και ουδέποτε είχε ασχοληθεί με θέματα μαγείας. Εγώ σκεφτόμουν ότι κάτι είχαν κάνει σε εκείνον και αυτό επηρέαζε την οικογένειά μας. Έψαχνα από κάπου να πιαστώ εκείνη την περίοδο. Όπου και να μου λέγανε να πάω, θα πήγαινα. Από τον κορυφαίο επιστήμονα μέχρι τη χαρτορίχτρα». Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου θα συνεχιστεί αύριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ