Ηλεία: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν περιοχές

Υπάρχει κίνδυνος για τουλάχιστον τρία χωριά στα όρια με Αχαΐα, όπου οι κάτοικοι έλαβαν εντολή εκκένωσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία, με τους ανέμους να πνέουν πολύ ισχυροί και να δυσχεραίνουν αφάνταστα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και την αγωνία να κορυφώνεται. Μάλιστα, υπάρχει κίνδυνος για τουλάχιστον τρία χωριά στα όρια με Αχαΐα, όπου οι κάτοικοι έλαβαν εντολή εκκένωσης.

Τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία απειλεί η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και στη συνέχεια πέρασε στη γειτονική περιφερειακή ενότητα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα».Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την κοινότητα Βάλμη, έχοντας μάλιστα πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων».


Η ορεινή κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».

O αρχικός συναγερμός στην πυροσβεστική σήμανε γύρω στις 4 το απόγευμα της Κυριακής (03.07.2022) για φωτιά στο χωριό Πόρτες Αχαΐας κοντά στη Βάλμη Ηλείας όπου πήραν κατεύθυνση γρήγορα οι φλόγες. Ενεργοποιήθηκε το 112 για εκκένωση του οικισμού μέσω του Αγραπιδοχωρίου.


H ειδοποίηση του 112

Οι πυκνοί καπνοί, ήδη είναι ορατοί και από την πόλη του Πύργου, με το έργο των πυροσβεστών να χαρακτηρίζεται δύσκολο.

Στα σημεία βρέθηκαν τόσο επίγεια όσο και εναέρια μέσα, τα οποία ενισχύθηκαν από Αιτωλοακαρνανία και Ελευσίνα. Συγκεκριμένα, 72 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 25 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS