Euroxx: Στα 48 ευρώ η τιμή στόχος για τη μετοχή της Mytilineos

Euroxx: Στα 48 ευρώ η τιμή στόχος για τη μετοχή της Mytilineos

Τιμή-στόχο στα 48 ευρώ για τη μετοχή της Mytilineos και διατήρηση της σύστασης overweight ανακοίνωσε η Euroxx, στον απόηχο των ισχυρών μεγεθών που έδωσε στη δημοσιότητα ο Όμιλος για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Στη ανακοίνωσή της, η Euroxx δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό της Mytilineos για εισαγωγή εντός 12 μηνών στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (ή άλλης διεθνούς αγοράς).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η Mytilineos ανακοίνωσε ένα «ισχυρό σετ» αποτελεσμάτων για το Q1/2024 και υπογραμμίζει ότι δεδομένου του μεγέθους του Ομίλου, η πιθανή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τη ρευστότητα.

Παρά τις χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια, οι οποίες επηρέασαν την κερδοφορία, η αύξηση 12% στα EBITDA τριμήνου σε ετήσια βάση (252 εκατ. ευρώ) ήταν περίπου 4% πάνω από τις προβλέψεις της Euroxx, με αποτέλεσμα να διευρύνεται το περιθώριο κέρδους του Ομίλου κατά 5,5%.

Τα EBITDA της ενέργειας ανήλθαν σε 184 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23% σε ετήσια βάση, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις από το σχέδιο εναλλαγής σε ΑΠΕ και παραγωγή θερμικής ενέργειας. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 10% σε ετήσια βάση, στα 158 εκατ. ευρώ -επίδοση 6% πάνω από την πρόβλεψη της Euroxx.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η Mytilineos διατηρεί «ένα συνετό επίπεδο μόχλευσης με το καθαρό χρέος/EBITDA στο 1,6x (εξαιρουμένων των μη επιστρεπτέων)».

mitilineos epidoseis

Οι επιδόσεις α’ τριμήνου της Mytilineos την τελευταία τριετία

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ