Καιρός: «Εμπρηστικό κοκτέιλ» σήμερα με ισχυρούς ανέμους και 40άρια -Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

Καιρός: «Εμπρηστικό κοκτέιλ» σήμερα με ισχυρούς ανέμους και 40άρια -Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

Εξαιρετικά δύσκολη θα είναι η σημερινή ημέρα καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους.

Ο υδράργυρος θα δείξει ακόμα και 41 βαθμούς Κελσίου ενώ ισχυροί άνεμοι (τοπικά θα φτάσουν ακόμα και τα 7 μποφόρ) θα δημιουργήσουν ένα «εμπρηστικό κοκτέιλ» που είναι ικανό να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές.

METEO: Η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη (22/8)
Σήμερα, Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, σύμφωνα με το meteo, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Πολύ υψηλή θα είναι κατά τόπους η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 39, στην Ήπειρο από 18 έως 39-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 17 έως 39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 38-40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 38-40 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 34-36 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, και στα παράκτια τμήματα της Δυτική Ελλάδας ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 6 μποφόρ αναμένονται επίσης σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 37 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και πολλή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου καιρός. Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Στην Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-08-2023
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ως προς τις μέγιστες τιμές στους 32 με 36 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-08-2023
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα βόρεια ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-08-2023
Γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 και πιθανώς 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-08-2023
Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη (22/8)
Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας).

«Οι ώρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες - όπως και το 48ωρο που θα ακολουθήσει - λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η πυρκαγιά έχει πολύ μεγάλη δύναμη και όλοι μας πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, αφενός τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες των Αρχών και αφετέρου την αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ