Καιρός: Ζέστη αλλά και βροχές -Καταιγίδες και στην Αττική, αναλυτική πρόβλεψη

Καιρός: Ζέστη αλλά και βροχές -Καταιγίδες και στην Αττική, αναλυτική πρόβλεψη

Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας σήμερα, αλλά το σκηνικό του καιρού θα εξακολουθήσει να είναι άστατο σε ορισμένες περιοχές.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το επόμενο 24ωρο κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά έως 6 Μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή υψηλά.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Τρίτη (27/6)

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στην ανατολική Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Οι περιοχές της Ελλάδας που θα βρέξει σήμερα Τρίτη (27/6)

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου, αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν ενώ βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θράκη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα νησιά του Ιονίου, καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μετά το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 26°C, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 20 έως 33°C, στην Ήπειρο από 18 έως 33°C, στη Στερεά από 20 έως 33°C, στην Πελοπόννησο από 18 έως 32°C, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32°C, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 34°C, στις Κυκλάδες από 21 έως 31°C, στα Δωδεκάνησα από 22 έως 30°C και στην Κρήτη από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του τοπικά έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως για τα δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχών κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Ηλιοφάνεια και τοπικές μπόρες σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η σημερινή μέρα σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Συννεφιά κατά τόπους αυξημένη θα επικρατήσει στα νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.

Προς το απόγευμα μεγάλη είναι η πιθανότητα για κάποια μπόρα ή καταιγίδα στην ορεινή ανατολική Μακεδονία. Τοπικές μπόρες στην ορεινή Ήπειρο και στα ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας. Στην Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά κεντρικά και νότια τμήματα, αναμένονται καταιγίδες πιθανώς ισχυρές.

Στην Αττική η ημέρα θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι στα 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία μέχρι τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται ηλιοφάνεια από τις πρωινές ώρες, με πρόσκαιρες συννεφιές προς τη μεριά της Χαλκιδικής και μικρή πιθανότητα για κάποια ασθενή τοπική βροχή.

Στην πορεία της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί στα πεδινά και τα παράκτια τμήματα, ενώ στις ορεινές περιοχές ενδέχεται να εκδηλωθεί κάποια μπόρα ή τοπική καταιγίδα. Οι άνεμοι στα 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία μέχρι τους 30 βαθμούς Κελσίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ