Καλοκαίρι από... Απρίλιο: Θα σκαρφαλώσει στους 30°C το θερμόμετρο -Οι 8 περιοχές

Καλοκαίρι από... Απρίλιο: Θα σκαρφαλώσει στους 30°C το θερμόμετρο -Οι 8 περιοχές

Μίνι καλοκαίρι θα κάνει την εμφάνισή του το Σαββατοκύριακο, καθώς ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Meteo, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες και τοπικές μόνο βροχές στα βόρεια, το μεσημέρι και το απόγευμα. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η πρόγνωση του Meteo για τον καιρό

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα νότια και ανατολικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 13 έως 30, στην Ήπειρο από 12 έως 28, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 29, στις Κυκλάδες από 15 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 24 και στην Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 5 έως 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Το μεσημέρι στα νότια οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά και τα 6 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά θα φτάνουν τα 4 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τσατραφύλλιας για καιρό: Αναμένονται 30άρια σε τουλάχιστον 8 περιοχές

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, από την πλευρά του, προέβλεψε ότι σε τουλάχιστον 8 περιοχές η θερμοκρασία θα «χτυπήσει» 30άρια.

Ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2go.gr αναφέρει: «Πολύ ζεστό αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο για τη χώρα μας, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και 9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα, εντυπωσιακή θα είναι η "ανωμαλία" της θερμοκρασίας (ακόμα και 15 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα) σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία.

Χαρακτηριστικά κάποιες από τις περιοχές που ο υδράργυρος θα χτυπήσει 30άρια: Υ.Γ : Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο!».

Ανάλογη και η πρόβλεψη της μετεωρολόγου του Mega, Χριστίνας Ρήγου, η οποία ανέφερε ότι στη δυτική αλλά κυρίως στη βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 28 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 29 στα βόρεια, τοπικά και 30 στη δυτική Ελλάδα.

Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν κοντά στους 25-26 βαθμούς, αλλά θα παραμείνουν πιο χαμηλές σε Κυκλάδες και στα βόρεια παράλια της Κρήτης, με το θερμόμετρο στους 22 βαθμούς το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 6 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα και 7 μποφόρ.

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός το Σάββατο, από το πρωί, σε όλη τη χώρα. Με λιακάδα προβλέπεται να κυλήσει η μέρα στα νησιά του Αιγαίου και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και με αίθριο καιρό τη νύχτα. Στη δυτική αλλά κυρίως στη βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Μέχρι το βράδυ τα σύννεφα θα έχουν διαλυθεί και ο καιρός θα είναι αίθριος και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 28 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 29 στα βόρεια, τοπικά, και 30 στη δυτική Ελλάδα.

Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν κοντά στους 25-26 βαθμούς, αλλά θα παραμείνουν πιο χαμηλές σε Κυκλάδες και στα βόρεια παράλια της Κρήτης, με το θερμόμετρο στους 22 βαθμούς το μεσημέρι.

Μαρουσάκης: Επεισόδιο αφρικανικής σκόνης από τη Δευτέρα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι από τη Δευτέρα και την Τρίτη φαίνεται ότι ποσότητες αφρικανικής σκόνης θα μετατοπίζονται προς τη χώρα:

«Δευτέρα, Τρίτη αλλά και Τετάρτη, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε ένα αξιόλογο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που θα συνοδεύεται και από λασποβροχές».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ