Κακοκαιρία «Μπάλλος«: Εντοπίστηκαν κομμάτια του αυτοκινήτου του αγνοούμενου άνδρα από την Εύβοια-Εκτεταμένες καταστροφές σε Κέρκυρα, Ιθάκη, Χαλκιδική

Κακοκαιρία «Μπάλλος«: Εντοπίστηκαν κομμάτια του αυτοκινήτου του αγνοούμενου άνδρα από την Εύβοια-Εκτεταμένες καταστροφές σε Κέρκυρα, Ιθάκη, Χαλκιδική

Ο «Μπάλλος» σάρωσε ολόκληρη τη χώρα, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε πολλές περιοχές

Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος άνδρας αγνοείται στη Νότια Εύβοια, αρκετά σημεία του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ή έχουν κλείσει στην κυκλοφορία προληπτικά.

Το μέτωπο της κακοκαιρίας «Μπάλλος» κινείται προς τα ανατολικά και νότια, παραμένει όμως σε ένταση, παρά την παροδική υποχώρηση των ακραίων φαινομένων στη διάρκεια της νύχτας.

Ο άνδρας που αγνοείται-Εντοπίστηκαν κομμάτια από το αυτοκίνητό του
Ένας 70χρονος από το χωριό Στουπαίοι του δήμου Καρύστου, στη Νότια Εύβοια αναζητείται από ομάδα της Πυροσβεστικής, καθώς και από τους εθελοντές διασώστες της Sar 312. Μάλιστα, πριν από λίγο, εντοπίστηκαν κομμάτια από το αυτοκίνητο του 70χρονου βοσκού.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν η πόρτα και άλλα κομμάτια του αυτοκινήτου ανάμεσα στην περιοχή Τσακαίοι και Μεσοχώρια.

Eνισχύονται οι δυνάμεις στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του άνδρα που αγνοείται στην περιοχή Τσακαίοι Ευβοίας. Συνολικά επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ομάδα έρευνας διάσωσης της 7HΣ E.M.A.K. KAI 1 E/Π, ενώ μεταβαίνει ομάδα Σ.MH.E.A. από την ΠE.ΠY.Δ. Aττικής. Συνδρομή παρέχουν το Λ.Σ. και εθελοντές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος άνδρας είχε καλέσει νωρίτερα την Πυροσβεστική ζητώντας συνδρομή των αρμοδίων αρχών καθώς όπως ο ίδιος είπε κινδύνευε καθώς το σπίτι του βρισκόταν κοντά σε χείμαρρο ο οποίος είχε φουσκώσει.

Ο «Μπάλλος» χτύπησε και την Κρήτη
Ο «Μπάλλος» έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες και στη Κρήτη. Ισχυροί άνεμοι σε ορισμένες περιπτώσεις με ριπές πάνω από 11 μποφόρ χτυπούν την Κρήτη, ενώ τεράστιες ποσότητες νερού πέφτουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στις περισσότερες περιοχές.

Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν στους δρόμους αλλά και σε κάποια σπίτια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, υπήρξε πτώση δέντρου στην Εθνική οδό, στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι για την οποία χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία υπήρξαν κλήσεις για κοπές δέντρων από τη σφοδρότητα του φαινομένου, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται Περιφέρεια και Δήμοι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν στη διάρκεια της ημέρας.

Καταστροφές στην Ιθάκη
Με μένος χτύπησε και την Ιθάκη ο «Μπάλλος» προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και θέτοντας σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές προκειμένου με παρεμβάσεις να προλάβουν τα χειρότερα.

Ήδη γίνεται επιχείρηση για να καθαριστούν φρεάτια. Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε το νησί, μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιθάκη δεχόταν τεράστιες ποσότητες βροχής από τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι τις 10 το βράδυ

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, περιέγραψε την τραγική κατάσταση. «Η κακοκαιρία διέλυσε την Ιθάκη. Καταγράψαμε το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα. Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα. Τώρα δε βρέχει. Συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν ό,τι μπορούν. Οι πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί, εθελοντές, έκαναν ό,τι καλύτερα μπορούσαν. Έχουμε ρεύμα και τηλέφωνα. Αλλά οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές που είχαμε πάθει με τον Ιανό», περιέγραψε ο κ. Στανίτσας.

«Κατέβηκε όλο το βουνό, ερχόταν νερό από όλες τις μεριές. Υπάρχει λάσπη παντού. Αν δεν είχαμε σπάσει τα πεζοδρόμια και τα μουράγια θα είχαμε χάσει κόσμο. Δεν έχουμε αέρα. Εχτές επικοινώνησα με τον κ. Πέτσα και ζήτησα να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή έχει ηρεμήσει η κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Καταστροφές σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά
Εικόνες βιβλικής καταστροφής «γέννησε» χθες ο «Μπάλλος» και στην Κέρκυρα, καθώς το νησί κόπηκε στα δύο, όταν πλημμύρισε σε μεγάλο βαθμό το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, προκαλώντας τη διακοπή της οδικής κυκλοφορίας. Στο πέρασμα του «Μπάλλου» από το νησί των Φαιάκων σημειώθηκαν κατολισθήσεις, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, υλικές ζημιές σε κτίρια, αλλά και ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας», αφού 7 αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν χθες, λόγω της κακοκαιρίας.

Χαλκιδική: Ποτάμια oι δρόμοι από την κακοκαιρία «Μπάλλος»
Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στη Χαλκιδική λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος», που σαρώνει τη χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ