Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε Αττική και άλλες 6 περιοχές -Αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι
Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» τα Φαλάσαρνα - Καταστροφές και σε ελαιόδενδρα - Φωτογραφία: zarpanews.gr

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε Αττική και άλλες 6 περιοχές -Αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Αττικής καθώς και έξι άλλων περιοχών της χώρας εν αναμονή της νέας κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές καταιγίδες.

Ήδη το πρώτο μήνυμα 112 ήχησε λίγο μετά τις 14:00 στη Θεσσαλονίκη και μια ώρα αργότερα στην Κορινθία προειδοποιώντας τους πολίτες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Προειδοποιητικά μηνύματα έλαβαν από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και όσοι κινούνται σε Πάτρα, Ξάνθη, Κυκλάδες και βόρειο Αιγαίο. 

Όσον αφορά την Αττική, η οποία ήταν η τελευταία που έλαβε μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία του απόγευμα του Σαββάτου, το κείμενο της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε:

«Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 25-11-2023 17:40. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 12ωρο στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.»

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» τα Φαλάσαρνα -Μεγάλες καταστροφές σε χωράφια και καταστήματα

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που «χτύπησε» τα Φαλάσαρνα το πρωί του Σαββάτου, εν μέσω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Μιλώντας στο zarpanews.gr, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κισάμου επιβεβαίωσε πως ο ανεμοστρόβιλος στο πέρασμά του έκανε ζημιές σε θερμοκήπια, ελιές αλλά και καταστήματα.

«Έχουν πάθει ζημιές ένα-δυο θερμοκήπια, ένα κατάστημα εστίασης το οποίο τώρα είναι κλειστό αλλά λειτουργεί το καλοκαίρι, έχουν πέσει δέντρα ενώ έχουν κοπεί και στύλοι της ΔΕΗ».

Όπως είπε, στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενώ σπεύδουν και συνεργεία του Δήμου Κισάμου.

Καταστροφές και σε ελαιόδενδρα από τον ανεμοστρόβιλο

Την ίδια ώρα, καλλιεργητής της περιοχής, μιλώντας στο zarpanews.gr, υποστήριξε πως «έχουν καταστραφεί περίπου 10 στρέμματα θερμοκήπια και ακούσαμε και για το Ελαφονήσι. Ο ανεμοστρόβιλος ξεπάτωσε και ελαιόδεντρα».

Οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν για λίγη ώρα χωρίς ρεύμα, καθώς προκλήθηκαν βλάβες στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ ωστόσο συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο και τις αποκαθιστούν. Όπως είπε στο zarpanews.gr, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά, Στέλιος Μαναρωλάκης «καταγράφηκαν δυο βλάβες, η μια αφορούσε σε δίκτυο χαμηλής τάσης αλλά τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάστασή τους και το ρεύμα θα επανέλθει άμεσα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ