ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Φοιτητές καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές

Μία ακόμη καταγγελία για επίθεση μέσα σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, κάνουν φοιτητές, αυτή τη φορά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Φοιτητές κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επίθεση το πρωί της Πέμπτης, στο κεντρικό κυλικείο της Πανεπιστημιούπολης. Σύμφωνα με την καταγγελία, επρόκειτο για φοιτητές που είχαν ταχθεί υπέρ της κατάργησης του ασύλου, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση από μερίδα εξωπανεπιστημιακών, οι οποίοι πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Αυτή η καταγγελλόμενη επίθεση έρχεται μετά τα επεισόδια που έγιναν τόσο στην ΑΣΟΕΕ, όσο και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Και στις δύο περιπτώσεις, η εισβολή έγινε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των φοιτητών στα δύο ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, την Τετάρτη.

Φοιτήτρια: Μπήκαν απειλώντας και φωνάζοντας

«Στεκόμασταν ακριβώς δίπλα στους φοιτητές οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση. Πρόκειται για άτομα τα οποία δεν νομίζω πως προέρχονταν από το Πανεπιστήμιο. Μπήκαν στο χώρο προκλητικά, απειλώντας και φωνάζοντας προς φοιτητές που προέρχονταν από συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη», δήλωσε στην ιστοσελίδα cretapost φοιτήτρια του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, που ήταν μπροστά στη νέα επίθεση.

«Διαπληκτισμοί υπάρχουν αρκετές φορές ανάμεσα στους φοιτητές και τις φοιτητικές παρατάξεις. Αυτοί όμως δεν ήταν φοιτητές. Δεν τους έχουμε ξαναδεί. Η αλήθεια είναι πως αυτή η εικόνα δεν μας αξίζει. Δεν αξίζει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η τοπική κοινωνία καλείται για ακόμα μια φορά να μας προστατεύσει. Η κατάργηση του ασύλου έχει προκαλέσει έναν παροξυσμό σε αυτούς που χρόνια τώρα το εκμεταλλευόντουσαν. Είναι ενδεικτικό, πως στο τέλος της επίθεσης απείλησαν με θράσος πως θα επιστρέψουν εκ νέου», συμπλήρωσε η ίδια.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Επιχειρούν να τιμωρήσουν τους φοιτητές

Για την επίθεση εναντίον φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου, που κάνει λόγο για «θρασύδειλο περιστατικό, απόρροια της τεχνητής και κατευθυνόμενης έντασης που επιχειρείται να στηθεί εντός του Πανεπιστημίου Κρήτης από παρατάξεις που προέρχονται από την Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο».

«Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να τιμωρήσουν φοιτητές και φοιτήτριες που δίνουν αυτό το διάστημα αγώνα μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητών για να κρατήσουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανοικτό, χωρίς καταλήψεις και χαμένα εξάμηνα σπουδών», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καλούμε την τοπική κοινωνία να προστατεύσει τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ένα θρασύδειλο περιστατικό, απόρροια της τεχνητής και κατευθυνόμενης έντασης που επιχειρείται να στηθεί εντός του Πανεπιστημίου Κρήτης από παρατάξεις που προέρχονται από την Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Μια παρέα εξωπανεπιστημιακών επιτέθηκαν εντελώς αναίτια σε φοιτήτριες και φοιτητές που έχουν τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να τιμωρήσουν φοιτητές και φοιτήτριες που δίνουν αυτό το διάστημα αγώνα μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητών για να κρατήσουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανοικτό, χωρίς καταλήψεις και χαμένα εξάμηνα σπουδών.

Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα να σταθεί αρωγός στην ελεύθερη έκφραση των φοιτητών του, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να μην αδιαφορεί απέναντι σε επιθέσεις προς φοιτητές. Οι φοιτητές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Κοινωνίας του Ρεθύμνου και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να μας προστατευόσουν.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, πόσο μάλλον άτομα που δεν συνδέονται με τις σχολές του Πανεπιστημίου, να τρομοκρατεί και να επιχειρεί να επιβάλλει την άποψη του με τη βία.

Νιώθουμε την ανάγκη να υπερασπιστούμε ένα Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο οποίο δεν θα σταματήσει το διδακτικό και ερευνητικό έργο από καταλήψεις μειοψηφίας οι οποίες θα επιβληθούν με βία και απειλές».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS