ΕΛΛΑΔΑ

Απόλυτη καταστροφή: Η Κινέτα από drone μετά την κακοκαιρία -Λάσπη «σκέπασε» δρόμους, σπίτια, ΙΧ (pics)

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» στην Κινέτα, αφού η επόμενη μέρα βρίσκει την περιοχή «πληγωμένη» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι αεροφωτογραφίες που έρχονται στη δημοσιότητα από την Κινέτα είναι αποκαρδιωτικές. Ενα τεράστιο πέπλο λάσπης έχει «σκεπάσει» την περιοχή. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ πέτρες και μπάζα βρίσκονται σε όλο το μήκος και το πλάτος της Κινέτας την ώρα που οι κάτοικοι προσπαθήσουν να μετρήσουν τις πληγές τους.

Εικόνες: Αεροφωτογραφίες από την Κινέτα μετά την κακοκαιρία

Στην Κινέτα η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς από πλημμυρισμένα σπίτια, για ακινητοποιημένα οχήματα και για άντληση υδάτων.

Οι δρόμοι εξαφανίστηκαν, καθώς φερτά υλικά και τόνοι λάσπης τους μετέτρεψαν σε χειμάρρους.

Χαρακτηριστικό της δύσκολης νύχτας που πέρασε η Κινέτα ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Στην Κινέτα κινδύνεψαν ακόμα και ζωές», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως η Αθηνών-Κορίνθου είχε μπάζα για 8 χλμ. και διεκόπη η κυκλοφορία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ολυμπίας Οδού Νίκο Χανδάνο που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 τα μπάζα απλώθηκαν σε μήκος 8 χλμ. με το σημαντικότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο 61ο-62ο χλμ. όπου τα φερτά υλικά ήταν τόσα πολλά με αποτέλεσμα να «καβαλήσουν» το στηθαίο και να περάσουν στο ρεύμα προς Αθήνα.
Μετρά τις πληγές της η Κινέτα μετά την κακοκαιρία
Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS