Κιβωτός του Κόσμου: Ο… υπόγειος ρόλος της πεσβυτέρας - Το άδειασμα της τραπεζικής θυρίδας και τα συμβόλαια ακινήτων

Κιβωτός του Κόσμου: Ο… υπόγειος ρόλος της πεσβυτέρας - Το άδειασμα της τραπεζικής θυρίδας και τα συμβόλαια ακινήτων

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν στο πανελλήνιο όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με όσα έχουν καταγγελθεί στις αρχές για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Την ώρα που το «κουβάρι ξετυλίγεται», στο επίκεντρο των ερευνών των αρχών βρίσκεται εκτός από τον πατέρα Αντώνιο και η πρεσβυτέρα.

Φαίνεται πως ερευνάται ο πραγματικός της ρόλος της στη δομή, καθώς και οι κινήσεις της μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η πρώτη «ύποπτη» κίνηση, ήταν η απόφαση της πρεσβυτέρας να επισκεφθεί υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα, και να αδειάσει τραπεζική θυρίδα.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της θυρίδας, δηλαδή εάν υπήρχαν μόνο χρήματα ή και φάκελοι που αφορούν στα οικονομικά ή στη λειτουργία της Κιβωτού.

Πάντως, το άδειασμα της θυρίδας πυροδότησε εξελίξεις, καθώς οι Αρχές άρχισαν να επικεντρώνονται και στα οικονομικά της δομής, προκειμένου να διερευνηθεί τα ποσά που είχαν εισρεύσει στη δομή από δωρεές ενώ την ίδια στιγμή ξεκίνησε έρευνα σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπευθύνων της Κιβωτού.

Η πρεσβυτέρα μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος έκανε κάποιες αναφορές σχετικά με τις καταγγελίες για τις πρακτικές που χρησιμοποιούνταν στη φομή, ωστόσο δεν είπε το παραμικρό σχετικά με την κίνησή της να αδειάσει τη θυρίδα.

Η εμπλοκή της στα συμβόλαια

Ακόμη μία πτυχή για τα πεπραγμένα της πρεσβυτέρας προκάλεσε, πάντως, αίσθηση.

Η καταγγελία ενός 79χρονου, ο οποίος δηλώνει πως εξαπατήθηκε από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, μετά από δωρεά που έκανε, έφερε στο προσκήνιο ένα νέο περίεργο περιστατικό για τον ρόλο της.

Συγκεκριμένα, ο εΘόδωρος Αποστόλου μιλώντας στον Ant1, τόνισε πως δώρισε στην «Κιβωτό του Κόσμου», τον έναν από τους ορόφους ενός μεγάλου εμβαδού ακινήτου που διαθέτει στον Κηφισό, κοντά στην βασική δομή της «ΚτΚ», με «αντάλλαγμα» να βρει θαλπωρή, προστασία και φροντίδα ο γιός του, που είναι ανάπηρος.

Όπως είπε ο 79χρονος άνδρας, «εξαπατήθηκε» από τον π. Αντώνιο, τον οποίο γνωρίζει εδώ και 25 χρόνια και τον γνώρισε να μεταφέρει σακιά με τρόφιμα, ενώ τελευταία – όπως αναφέρει – τον είδε να διάγει διαφορετικό βίο.

Ωστόσο, όπως είπε, τον ξένισαν δύο πράγματα και θεωρεί πως εξαπατήθηκε από τους ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου». Ανέφερε πως όταν πήγαν με την παπαδιά στο συμβολαιογραφείο για την μεταβίβαση του ακινήτου, «υπήρχε όρος που ανέφερε πως για κάθε νομική διαφορά θα απευθύνομαι στην παπαδιά, σε μια διεύθυνση στο Πόρτο Ράφτη».

Ακόμη, όπως ανέφερε, ενώ ζήτησε έγγραφη εγγύηση και διασφάλιση πως το παιδί του θα είχε εσαεί την φροντίδα που θα έπρεπε με ευθύνη της «Κιβωτού του Κόσμου», του είπαν πως μπορούν να του δώσουν ένα χαρτί που να λέει πως «θα τον έχουν σαν ‘’πασά’’ τον Γιάννη στην δομή», κάτι που όμως δεν διασφάλιζε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν.

Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί

Εκτός από τις σοκαριστικές καταγγελίες που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και αφορούν, μεταξύ άλλων, κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον παιδιών, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα οικονομικά της δομής και τα υπέρογκα ποσά που φαίνεται πως υπάρχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τόσο των υπευθύνων όσο και αυτών που ανήκουν στην Κιβωτό.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες, Δευτέρα δόθηκε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας για τον πατέρα Αντώνιο από την Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, τη μητέρα και τον πατέρα του, ο οποίος, αν και έχει ήδη αποβιώσει εμφανίζεται ως δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις ενώ η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση εταιρικών λογαριασμών της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της με επιπτώσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Ωστόσο, αυτά τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες, είτε σε οτιδήποτε άλλο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS