Κολωνός: Στον Ιούνιο του 2021 πηγαίνουν οι έρευνες για βιασμούς - Τότε ενεργοποιήθηκαν οι κάρτες sim της 12χρονης

Κολωνός: Στον Ιούνιο του 2021 πηγαίνουν οι έρευνες για βιασμούς - Τότε ενεργοποιήθηκαν οι κάρτες sim της 12χρονης

Οι Αρχές ερευνούν αν ο Ηλίας Μίχος δρούσε από τότε - Ξεσκονίζουν τα οικονομικά του


Ξετυλίγεται το κουβάρι στον Κολωνό με την υπόθεση της 12χρονης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα πακιστανικά τηλέφωνα που είχε δώσει στην μικρή ο Ηλίας Μίχος, είχαν ενεργοποιηθεί από τον Ιούνιο του 2021, γεγονός που σύμφωνα με τις αρχές ίσως δείχνει το πότε έμπλεξε η ανήλικη στα κυκλώματα των παιδόφιλων.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων διαπίστωσαν ότι οι δύο κάρτες sim που είχε τοποθετήσει το παιδί στις δύο συσκευές Redmi και iPhone ήταν μεν καρτοκινητά, πλην όμως ήταν χρεωμένα σε αλλοδαπούς. Ο ένας από το Ουζμπεκιστάν, ηλικίας 65 ετών, και ο άλλος από χώρα της Ασίας.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι κάποιος φρόντισε να προμηθευτεί τα λεγόμενα «πακιστανικά κινητά» και να τα δώσει στη μικρή, προφανώς γιατί ήθελε να σβήσει τα ίχνη του.

Το δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο που αλλάζει τα δεδομένα είναι ότι το πρώτο κινητό καρτοτηλέφωνο καταχωρίστηκε στα στοιχεία του αλλοδαπού με αρχικά Η.Μ. και ενεργοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου του 2021.

Για τον λόγο αυτό, οι Αρχές ξεσκονίζουν ήδη τα ηλεκτρονικά ίχνη του 53χρονου σε βάθος χρόνου για να εντοπίσουν αν υπάρχουν ενδείξεις τραπεζικών εμβασμάτων, επικοινωνίες κλπ.

Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζει και το τοπίο στη λίστα των 212 ατόμων που μίλησαν με το παιδί μέσω του τηλεφώνου, αφήνοντας πίσω τους ηλεκτρονικά ίχνη.

Από αυτούς, τέσσερις έχουν συλληφθεί, ενώ δύο γυναίκες που οι αριθμοί των τηλεφώνων βγαίνουν στο όνομά τους φαίνεται να έμπλεξαν γιατί πούλαγαν κάρτες κινητής τηλεφωνίας και έπεσαν θύματα κλοπής.

Συγκεκριμένα, υπήρχαν τα ονόματα δύο γυναικών, εκ των οποίων η μία 32 ετών από το Αιγάλεω και η άλλη 64 ετών από την Παλλήνη. Οι γυναίκες κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ και υποστήριξαν ότι ήταν διανομείς δωρεάν sim καρτοκινητής τηλεφωνίας και τις μοίραζαν στην Ομόνοια. Οι συγκεκριμένες κάρτες, προκειμένου να ενεργοποιούνται άμεσα, ήταν αρχικά στο όνομά τους, μέχρι να γίνει η αλλαγή των στοιχείων μετά την τοποθέτηση στο τηλέφωνο του νέου χρήστη. Όμως έπεσαν θύματα κλοπής και έτσι κάποιες από τις sim βρέθηκαν στα χέρια περίεργων τύπων που τις ενεργοποίησαν χωρίς να αλλάξουν τα στοιχεία.

Ωστόσο, για έξι ακόμη άτομα ο ρόλος τους ερευνάται και είναι πιθανό μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να βγουν νέα εντάλματα σύλληψης.

Κομβικό σημείο των ερευνών αποτελούν οι πέντε επισκέψεις της 12χρονης –υπό την πίεση του Μίχου- στον οίκο ανοχής στο Γκάζι. Υπολογίζεται, σύμφωνα με τις καταθέσεις της μικρής, ότι περισσότεροι από 25 άνδρες μυημένοι στα κόλπα της παιδοφιλίας ήρθαν σε επαφή μαζί της και τη βίασαν.

Στη λίστα με τους 212 φιγουράρουν ακόμη τα ονόματα ενός νεαρού άνδρα με τα αρχικά Τ.Α. από την Ηλιούπολη και άλλων τεσσάρων ανδρών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως τα στοιχεία τους.

Τέλος, είναι θέμα ημερών τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, και συγκεκριμένα τα πέντε από τα οκτώ (τα δύο είναι ενήλικα και η 12χρονη έχει ήδη εξεταστεί από τους ειδικούς παιδοψυχολόγους της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων), τα οποία προσωρινά φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού», να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

Εκεί, θα εξεταστούν από τους ειδικούς προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ