Κρήτη: Στο ψυχιατρείο ο 36χρονος που επιτέθηκε στη σύντροφό του - Παραληρούσε στην απολογία του στην ανακρίτρια

Κρήτη: Στο ψυχιατρείο ο 36χρονος που επιτέθηκε στη σύντροφό του - Παραληρούσε στην απολογία του στην ανακρίτρια

Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε ο 36χρονος που μαχαίρωσε τη συνομήλικη σύντροφό του πριν από μερικές ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η κοπέλα, ιδιοκτήτρια καταστήματος τουριστικών ειδών, ευτυχώς επέζησε της επίθεσης, παρά τις δεκατέσσερις μαχαιριές που δέχτηκε.

Ο σύντροφός της εντελώς ξαφνικά βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ, την τραυμάτισε σοβαρά κι έπειτα τραυμάτισε τον εαυτό του. Παράλληλα, επιχείρησε να βάλει φωτιά στο σπίτι, μέχρι που τον σταμάτησε ο πατέρας του, ο οποίος τον αφόπλισε, ενώ έσβησε και την πυρκαγιά. Ο 36χρονος ηλεκτρολόγος μηχανικός παρουσιάζει μια εντελώς αλλόκοτη συμπεριφορά, καθώς κατά την προανάκριση έλεγε ασυναρτησίες και πράγματα άσχετα με την υπόθεσή του.

Παραληρηματική απολογία

Αντίστοιχη ήταν η συμπεριφορά του και ενώπιον της ανακρίτριας. Η δικαστική λειτουργός επισκέφτηκε τον 36χρονο στο νοσοκομείο, με το συνήγορο του δράστη, Γιώργο Κοκοσάλη, να μιλάει για παραλήρημα. «Ήταν μια παραληρηματική απολογία» περιέγραψε ο δικηγόρος, ο οποίος σημείωσε πως ο 36χρονος επιμένει να μιλά για «πολιτικές σκοπιμότητες, σκάνδαλα κι ένα δίκτυο που επιθυμεί την εξόντωσή του».

Είναι αλήθεια πως ακόμη και το ίδιο το θύμα είχε εκφραστεί με απορία για τη συμπεριφορά του παρ’ ολίγον δολοφόνου της. Είχε ισχυριστεί μάλιστα πως κατανοεί πως ο σύντροφός της χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας και όχι ποινικής μεταχείρισης.

Τόσο ο Γιώργος Κοκοσάλης όσο και η άλλη συνήγορος του 36χρονου, Εύα Κλεισαρχάκη, εξήραν την 36χρονη για τη γενναιότητά της και τη μεγαλοψυχία της. «Η ποινική διαδικασία θα προχωρήσει μετά την ολοκλήρωση των εξειδικευμένων εξετάσεων που θα γίνουν και μιας σειράς από πραγματογνωμοσύνες. Το παιδί αυτό χρήζει θεραπείας και όχι τιμωρίας» τόνισαν οι δικηγόροι του δράστη.

Ψυχιατρείο

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να παραμείνει στην ψυχιατρική πτέρυγα του ΠΑΓΝΗ φρουρούμενος και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί η ποινική μεταχείρισή του.

Όπως τόνισε ο κ. Κοκοσάλης, η ανακρίτρια ικανοποίησε το σύνολο των αιτημάτων της υπεράσπισης, διατάσσοντας να γίνουν πραγματογνωμοσύνες από ψυχίατρο και νευρολόγο, διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Χαρακτήρισε ανθρώπινη τη στάση εισαγγελέως και ανακρίτριας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας είναι αποκαλυπτικό της ψυχικής κατάστασης του 36χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε παραλήρημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ