Λέκκας για «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο: Έχει προϊστορία κατολισθήσεων – Έτσι δημιουργήθηκε η παραλία

Λέκκας για «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο: Έχει προϊστορία κατολισθήσεων – Έτσι δημιουργήθηκε η παραλία

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση να παραμείνει κλειστή για όλο το καλοκαίρι η παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, με τον Ευθύμη Λέκκα να τονίζει πως «προέχει η ασφάλεια».

Υπενθυμίζεται πως μετά από κοινή υπουργική απόφαση, η διάσημη παραλία θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε στην εν λόγω παραλία, διαπιστώθηκε εκτεταμένος κίνδυνος κατολισθήσεων λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή.

Η κοινή υπουργική απόφαση αναφέρει πως δεν θα επιτρέπεται η παραμονή στην παραλία, αλλά ούτε και η πρόσβαση από στεριά στην κορυφή της παραλίας.

«Το Ναυάγιο έχει μια αρνητική προϊστορία με μεγάλες κατολισθήσεις. Οι κατολισθήσεις δεν είναι αρνητικό φαινόμενο. Από τις ραχώδεις μάζες που ρέουν τροφοδοτείται στην παραλία με το υλικό, ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των μαζών που κατολισθαίνουν και της διάβρωσης που υφίσταται από το κύμα. Εάν δεν υπήρχαν οι κατολισθήσεις στο "Ναυάγιο", δεν θα υπήρχε παραλία», εξήγησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας.

«Στο "Ναυάγιο" προέχει η ασφάλεια»

Όπως υπενθύμισε ο κ. Λέκκας, το 2018 στο «Ναυάγιο» σημειώθηκε κατολίσθηση, από την οποία τραυματίστηκαν επτά άτομα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 σημειώθηκε ένας μικρός σεισμός και κατέρρευσαν βραχώδεις μάζες στην παραλία.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, μια σειρά από μέτρα εξετάζονται για τη διάσημη παραλία της Ζακύνθου, με τον ίδιο να τονίζει πως εκείνο που προέχει είναι η ασφάλεια.

«Προσπαθούμε να βρούμε μια ενδιάμεση λύση, ώστε οι τουρίστες να προσεγγίζουν την παραλία με ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευθύμης Λέκκας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ