Κορωνοϊός -Λουκίδης για «Eris»: Γιατί εξαπλώνεται, ποια είναι τα συμπτώματα -Τι είπε για τα αντιικά φάρμακα

Κορωνοϊός -Λουκίδης για «Eris»: Γιατί εξαπλώνεται, ποια είναι τα συμπτώματα -Τι είπε για τα αντιικά φάρμακα

Τους λόγους της έξαρσης των κρουσμάτων της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού ανάλυσε σήμερα ο Στέλιος Λουκίδης.

Ο Στέλιος Λουκίδης, πνευμονολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο MEGA τόνισε πως «Το καλοκαίρι υπάρχει πάντα μία έξαρση. Αυτό είναι λογικό γιατί υπάρχει μεγάλη ανταλλαγή πληθυσμών και κινητικότητα. Υπάρχει μία μικρή έξαρση κι αυτό το βλέπουμε κι από την πλατφόρμα αντιικών που έχει διπλασιαστεί η χορήγησή τους. Στην ανάλογη περίοδο πέρυσι το καλοκαίρι ήμασταν δύο φορές πάνω», σημείωσε ο καθηγητής.

«Μετάλλαξη της Ομικρον η Eris»

Αναφερόμενος στην Eris ο Στέλιος Λουκίδης τόνισε «Είναι μία υπομετάλλαξη από μία καινούργια μετάλλαξη που προέρχεται από μία μετάλλαξη που την μάθαμε τα τελευταία 2 χρόνια που λέγεται Όμικρον. Δεν είναι κάτι διαφορετικό, άρα τα συμπτώματα είναι του κοινού κρυολογήματος. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω που θα πρέπει να μας ανησυχήσει».

Αναφερόμενος στα διαθέσιμα αντιικά φάρμακα, ο Στέλιος Λουκίδης είπε «Στα αντιικά φάρμακα έχουμε διαθεσιμότητα και υπάρχει μία πλατφόρμα στην οποία γιατρός πάντα δηλώνει το περιστατικό και συγχρόνως ζητάει και το αντιικό».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ