Φωτιά: Πύρινα μέτωπα σε Μαγνησία και Φθιώτιδα – Eστάλη μήνυμα 112 - Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της Λαμίας - Κάηκαν σπίτια

Φωτιά: Πύρινα μέτωπα σε Μαγνησία και Φθιώτιδα – Eστάλη μήνυμα 112 - Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της Λαμίας - Κάηκαν σπίτια

Σχετικά με το πρώτο μέτωπο, η μάχη που δίνεται είναι μεγάλη για να περιοριστεί η φωτιά που κατακαίει αγροτοδασικές εκτάσεις σε Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο Φερών και Σέσκλο, ενώ έχει κλείσει η Εθνική Οδός.

Από το Βελεστίνο η φωτιά έφυγε προς Άγιο Γεώργιο, πέρασε το Σέσκλο, το οποίο εκκενώθηκε, και κατευθύνεται στη βιομηχανική περιοχή προς το Διμήνι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μη φτάσει στη Χαλυβουργία.

Στα σπίτια οι φλόγες - Μήνυμα του «112» για εκκένωση προς Βόλο

Οι συνθήκες είναι δύσκολες δεδομένου ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια. Επιτόπου έχουν σπεύσει 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο και έξι οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα

Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Διμήνι, Παλιούρι και ΒΙΠΕ Βόλου, με εντολή να μετακινηθούν προς το Βόλο.

Τεράστιο μέτωπο, κάηκαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει ο άνεμος, οι ριπές του οποίου ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Η φωτιά χαρακτηρίζεται «πολύ δύσκολη» και δίνεται μάχη για να συγκρατηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Έχουν εκκενωθεί σπίτια στις παρυφές του Βελεστίνου, στον Άγιο Γεώργιο, όπου έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές μονάδες.

Παράλληλα, έχουν καεί αποθήκες, αυτοκίνητα, ενώ στο Βελεστίνο κάηκε μία καφετέρια και προκλήθηκαν ζημιές στο γήπεδο, όπου έχουν καεί τα αποδυτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης, ο οποίος φέρει εγκαύματα από τη μάχη με τις φλόγες. Ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια, στο πρόσωπο και στην πλάτη και μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Βόλου.

Η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή του Βελεστίνου και του Αγίου Γεωργίου έφτασε με τη φορά του ανέμου στο Σέσκλο αλλά και στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, όπου οι εργαζόμενοι σε εργοστάσια ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν τον χώρο.

Επίσης, εξαιτίας της φωτιάς έχει προκληθεί πρόβλημα και στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό. Όπως αναφέρουν οδηγοί που κατέβαιναν από Λάρισα, η Τροχαία τούς γύρισε πίσω, προς Αγχίαλο, από την ΠΑΘΕ.

Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της Λαμίας

Εξαπλώνεται η φωτιά στη Λαμία, με τις φλόγες να έχουν ήδη κάψει μία αποθήκη στην περιοχή του Αφανού και δύο σπίτια.

Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα σπίτια τους και να προστατεύσουν τα σπίτια τους ρίχνοντας νερό στις αυλές, καθώς και να απομακρυνθούν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σήμα από το 112 ζητά από τους κατοίκους της Λαμίας που μένουν προς το βόρειο τμήμα της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την ίδια ώρα η φωτιά πέρασε το δρόμο Λαμίας Δομοκού καίει τώρα μέσα στον Ξηριά και κατευθύνεται προς τη Νέα Μαγνησία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ