Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών: Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο Έλγιν έκλεψε τα Γλυπτά

Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών: Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο Έλγιν έκλεψε τα Γλυπτά

Η κοινή γνώμη συμφωνεί με την επιστροφή των Γλυπτών μετά και την κίνηση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η άποψη του πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της Διεθνούς Ένωσης για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, Λουί Γκοντάρτ.

Ειδικότερα, ο Ιταλός Λουί Γκοντάρτ πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της Διεθνούς Ένωσης για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, μίλησε στην ΕΡΤ και στον Κώστα Λασκαράτο (εκπομπή Update) για το πρόσφατο επεισόδιο κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο, λέγοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ντρέπεται γιατί τώρα η κοινή γνώμη συμφωνεί στην επιστροφή των Γλυπτών. Ο Ειδικός υπενθύμισε και άρθρο των Times για να επισημάνει ότι το βρετανικό κατεστημένο έχει αλλάξει γνώμη και θέλει τα Γλυπτά στην Αθήνα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Βρετανοί δεν έχουν εμμονή για τα Γλυπτά, αφού το ποσοστό υπέρ της παραμονής δεν ξεπερνούσε το 21% από το 2012, είπε ο Κώστας Λασκαράτος, ενώ o Λουί Γκοντάρτ πρόσθεσε ότι στην Ιταλία επί προέδρου Ναπολιτάνο συνήφθησαν συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία για την επιστροφή κλεμμένων αριστουργημάτων.

«Δεν είναι τα Γλυπτά της Μεγάλης Βρετανίας είναι της Ελλάδας. Πιστεύω ότι αφού όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο ‘Ελγιν έκελψε τα Γλυπτά, κοντεύουμε να βρούμε μια λύση γιατί οι Βρετανοί καταλαβαίνουν ότι είναι σε δύκολη θέση για τα κλεμμένα αριστουργήματα, είπε ο αρχαιολόγος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS