Μεσολόγγι: Άλυτος γρίφος η εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου - Ίσως και να μην τον βρούμε ποτέ, λένε οι αστυνομικοί

Μεσολόγγι: Άλυτος γρίφος η εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου - Ίσως και να μην τον βρούμε ποτέ, λένε οι αστυνομικοί

Τόσο οι Αρχές όσο και η οικογένεια του Μπάμπη Κούτσικου αρχίζουν να χάνουν μέρα με τη μέρα την αισιοδοξία που διατηρούσαν εδώ και έντεκα μέρες, από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του νεαρού 31χρονου εργαζόμενου σε εταιρεία φωτοβολταϊκών.

Οι πιθανότητες να βρεθεί ζωντανός ο Μπάμπης, που είχε έρθει από την Ιταλία, όπου εργάζεται, προκειμένου να περάσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με την οικογένειά του στο Μεσολόγγι, είναι πλέον λιγοστές.

Οι έρευνες τώρα κινούνται σε πολύ συγκεκριμένα σημεία και με λιγότερο προσωπικό, τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και της Πυροσβεστικής, ενώ και η βροχή που πέφτει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή προσθέτει και άλλα εμπόδια. Υπηρεσιακώς, αστυνομία και Δικαιοσύνη αντιμετωπίζουν πλέον την περίπτωση του Μπάμπη ως θύμα εγκληματικής ενέργειας, χωρίς να το αναφέρουν επισήμως. Είναι σαφές πως όλο το βάρος πέφτει τώρα στην απόδοση ποινικών ευθυνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συγκεκριμένη περιοχή, οι αστυνομικοί που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης έχουν εμβαθύνει στις έμμεσες επαφές κάποιων φανερών και κάποιων αθέατων πρωταγωνιστών του θρίλερ που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα.

Μεσολόγγι: Νέα λίστα εν δυνάμει υπόπτων

Αρχίζει και διαχέεται στην ατμόσφαιρα πως δεν είναι μόνο ο 50χρονος κρεοπώλης που έχει παίξει κάποιο ρόλο στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά κάποιοι άλλοι από το περιβάλλον του ενδεχομένως να ξέρουν πολλά περισσότερα απ’ όσα φέρεται να γνωρίζουν.

Γίνονται αναφορές για τρία διαφορετικά άτομα από το περιβάλλον του κρεοπώλη, με τους οποίους ο 50χρονος επαγγελματίας είχε επικοινωνία πριν από τις επίμαχες ώρες της εξαφάνισης του Μπάμπη αλλά και μετά. Ο ένας από αυτούς φέρεται να έχει εξεταστεί από την αστυνομία και προκύπτει να έχει άλλοθι. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και για τους άλλους δύο. Σε κάθε περίπτωση, αν διαπιστωθεί το παραμικρό ύποπτο, τότε δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και νέος κύκλος ερευνών (κινητά, οχήματα κ.λπ.).

Πάντως, αναφορικά με αυτή τη νέα λίστα εν δυνάμει υπόπτων, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο Mega, στέκεται σε μία περίπτωση, σε ένα άτομο-μυστήριο: «Υπάρχει ένα άτομο-μυστήριο. Φαίνεται ότι κατάθεση πια θα παίρνει το Τμήμα των Ανθρωποκτονιών από οποιονδήποτε “μπαίνει” στο κάδρο των Αρχών. Η αστυνομία εξετάζει ποια είναι η σχέση αυτού του ατόμου με τον κύριο ύποπτο».

Επί των προαναφερθέντων, πάντως, τόσο ο έμπειρος αστυνομικός όσο και ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης εκτιμούν πως δεν είναι απίθανη η εμπλοκή και δεύτερου ατόμου κι ενός δεύτερου οχήματος. Παρεμπιπτόντως, εξετάζεται κι ένα δεύτερο όχημα, πέρα από το τζιπ του 50χρονου κρεοπώλη στην περιοχή όπου βρίσκεται ένα πάρκο φωτοβολταϊκών. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί και το σενάριο να μη βρεθεί η σορός του Μπάμπη σε περίπτωση που έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Άρση τραπεζικού απορρήτου

Πολύ σημαντικά για τη διαμόρφωση του πλαισίου των σχέσεων μεταξύ του 31χρονου και του 50χρονου είναι τα αποτελέσματα των ερευνών, μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Θυμίζουμε πως ο 31χρονος είχε δανείσει ένα σημαντικό ποσό στον 50χρονο. Όλο αυτό το διάστημα γίνεται συζήτηση για το αν αυτή η δοσοληψία είχε ολοκληρωθεί.

Πρόσωπα του περιβάλλοντος του Μπάμπη τόνιζαν πως υπήρχε ένα υπόλοιπο της τάξεως των 17.000 ευρώ, το οποίο ο 31χρονος «φοβόταν» πως δεν θα το λάβει άμεσα πίσω.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος φέρεται να έχει δηλώσει στις αστυνομικές αρχές πως αποπλήρωσε το χρέος του τις ημέρες των Χριστουγέννων, σχεδόν δέκα ημέρες πριν από την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Συγκεκριμένα, το βούλευμα Πλημμελειοδικών από το οποίο απορρέει η σχετική απόφαση για την άρση του τραπεζικού απορρήτου αναφέρει: «Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα (σ.σ.: το βούλευμα εξεδόθη στις 12 Ιανουαρίου) ο 31χρονος δεν έχει εντοπιστεί, ούτε έχει δώσει σημάδια ζωής, εκφράζεται, δε, βάσιμα η βεβαιότητα της τέλεσης εγκληματικής πράξης εις βάρος του, βάσει των καταθέσεων των οικείων του, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, συναντήθηκε κι επιπροσθέτως φέρεται ότι είχε οικονομικές συναλλαγές, κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής που σχετίζεται με την ερευνώμενη κακουργηματική πράξη και για το λόγο αυτό είναι αναγκαία η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των δύο ανωτέρω ατόμων, ώστε να εξακριβωθούν όλες οι τραπεζικές συναλλαγές τους από 1/1/2018 έως 5/1/2024 και να αποτυπωθούν οι κινήσεις και τυχόν συνδιαλλαγές που είχαν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το βούλευμα, που δίνει την εντολή στους διευθυντές των τραπεζικών υποκαταστημάτων να χορηγήσουν στους ανακριτικούς υπαλλήλους του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου όλα τα ανωτέρω στοιχεία.

Ως εκ τούτου, μένει να διαπιστωθεί αν τα χρήματα έχουν μεταβιβαστεί από τον κρεοπώλη προς τον 31χρονο. Σε αντίθετη περίπτωση, η υπόθεση θα λάβει και πάλι διαφορετική τροπή. Εκτός αν η συναλλαγή έγινε εκτός τραπεζικού συστήματος, κάτι που θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ