Ναυάγιο στη Λέσβο: «Κόβει την ανάσα» βίντεο από τη διάσωση του μηχανικού

Ναυάγιο στη Λέσβο: «Κόβει την ανάσα» βίντεο από τη διάσωση του μηχανικού

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση των 12 αγνοουμένων από το ναυάγιο που έλαβε χώρα χθες, Κυριακή 26/11, στα ανοιχτά της Λέσβου.

Το φορτηγό πλοίο ράπτορ, σημαίας Κομόρες, με 6.000 τόνους αλάτι, βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου, 4 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Σκάλας Ερεσού.

Οι έρευνες από πλωτά του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία συνεχίζονται και σήμερα στο σημείο με αμείωτη ένταση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Ναυάγιο στη Λέσβο: Διεσώθη ένας 40χρονος Αιγύπτιος

Ένας μόνο από τα μέλη του πληρώματος, 40χρονος Αιγύπτιος μηχανικός, κατάφερε να σωθεί.

Πήδηξε στη θάλασσα λίγο πριν το πλοίο βυθιστεί. Δίπλα του επέπλεε ένα βαρέλι, ανέβηκε σε αυτό και πάλευε να κρατηθεί στη ζωή για 4 ώρες μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Όσον αφορά στη σορό που εντοπίστηκε μετά το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Λέσβου, ταυτοποιήθηκε και ανήκει σε 30χρονο Αιγύπτιο ναύτη.

Στις 8 χθες το βράδυ η σορός έφτασε με πλοίο του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Το χρονικό της βύθισης του πλοίου στη Λέσβο

Το ράπτορ, μήκους 100 μέτρων, είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια με προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. 14 τα μέλη του πληρώματος, απο Συρία, Αίγυπτο και Ινδία.

Στις 03:06 τα ξημερώματα 5,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της σκάλας Ερεσού σταματά να κινείται πιθανότατα εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Στις 04:47 οι μηχανές του πλοίου ξεκινούν και πάλι. 07:11 πρώτα λεπτά, 4 μίλια νοτιοδυτικά της Σκάλας Ερεσού σβήνουν και πάλι οι μηχανές του πλοίου. Αυτή είναι και η τελευταία καταγραφή της πορείας του στο σύστημα.

Μία ώρα μετά, στις 08:20 το πλοίο παίρνει κλίση. Ο πλοίαρχος εκπέμπει σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάνεται από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πιθανότατα εξαιτιας της σφοδρής θαλασσοταραχής, προκλήθηκε μετατόπιση φορτίου, μπήκαν νερά στα αμπάρια και η βύθιση του πλοίου ήταν θέμα χρόνου.

Όσο περνούν οι ώρες η αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων κορυφώνεται, ενώ μέχρι στιγμής το μόνο που έχει εντοπιστεί είναι πνευστή σχεδία και σωσίβια.

«Είδα κι άλλους να πηδούν στο νερό»

Ο Αιγύπτιος μηχανικός είναι ο μοναδικός διασωθείς μέχρι στιγμής από το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Λέσβου.

Ο μηχανικός κατάφερε να βγει ζωντανός μετά από 4 ώρες που πάλευε με τα μανιασμένα κύματα και όπως δήλωσε, από το προηγούμενο βράδυ το πλοίο έμπαζε νερά.

«Από χθες το βράδυ το πλοίο έμπαζε νερά. Προσπαθούσαμε με κουβάδες και ότι είχαμε στο πλοίο να τα βγάλουμε. Κάποια στιγμή το καράβι τρύπησε. Άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση και τότε πήδηξα στη θάλασσα. Τότε είδα άλλα 4 με 5 άτομα να πηδούν και εκείνοι στο νερό. Από εκεί και πέρα δεν τους ξαναείδα», δήλωσε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ