Συναγερμός στην πυροσβεστική: Nέα πυρκαγιά σε βιομηχανική περιοχή του Ασπρόπυργου - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Σοφό

Συναγερμός στην πυροσβεστική: Nέα πυρκαγιά σε βιομηχανική περιοχή του Ασπρόπυργου - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Σοφό

Νέα φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα σε βιομηχανική περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πυρκαγιά φαίνεται να καίει κάποιο κτίριο στην περιοχή του Ασπροπύργου, ενώ η περιοχή έχει ήδη καλυφθεί με μαύρους καπνούς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου, η οποία έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Σοφό

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει σήμερα η φωτιά στο Σοφό Ασπροπύργου έπειτα από ολονύχτια μάχη που έδωσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι η φωτιά δεν έχει την ίδια δυναμική που είχε το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες, τις οποίες δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η φωτιά κινήθηκε μάλιστα προς ένα λατομείο στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο από χθες επιχειρούσαν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

Με το πρώτο φως της ημέρας την Κυριακή, οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στην μάχη τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Συνδρομή παρείχαν ακόμη εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες σε σημείο κοντά στο φράγμα του Μόρνου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, το πύρινο μέτωπο φάνηκε να βγαίνει εκτός ελέγχου, κάτι που προκάλεσε την αύξηση της συμμετοχής των εναέριων μέσων.

Το μέτωπο εντοπιζόταν σε δύσβατο σημείο, επάνω σε βουνό. Ωστόσο, δεν απειλήθηκαν σπίτια ενώ καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες ώστε η φωτιά να μην επηρεάσει το Κανάλι του Μόρνου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ