Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χίο: Δόθηκε εντολή εκκένωσης για δύο χωριά, προκλήθηκε από τροχαίο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χίο: Δόθηκε εντολή εκκένωσης για δύο χωριά, προκλήθηκε από τροχαίο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, έδωσαν οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της φωτιάς, που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (30/7), σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Κατάβαση βορειοδυτικά της Χίου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα εστάλη -μέσω του 112- μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα στη φωτιά της Χίου

Στο σημείο επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ. Επίσης, στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν από τα ξημερώματα 28 δασοκομάντος από την Αθήνα και άλλοι 9 από τη Μυτιλήνη, και κατάφεραν να την οριοθετήσουν ενώ λίγο μετά τις 5:30 δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν τις ρίψεις και τα εναέρια μέσα.

Το θετικό είναι πως οι ισχυροί άνεμοι έχουν κοπάσει και έτσι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι πιο εύκολο.

Η φωτιά ξεκίνησε μετά από τροχαίο ατύχημα

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα,δύο άνδρες και μία γυναίκα και μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ