Φωτιά στη Χίο: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής σε δασώδη δύσβατη περιοχή

Φωτιά στη Χίο: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο - Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής σε δασώδη δύσβατη περιοχή

Σε ύφεση βρίσκεται από τις 10.00 το πρωί η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 30/07, στη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο, ωστόσο συνεχίζονται οι ρίψεις από δύο ελικόπτερα, αλλά και οι επεμβάσεις από πυροσβέστες και εθελοντές σε διάσπαρτες μικροεστίες μέσα στα καμένα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν το πρωί, όταν και άρχισαν να επιχειρούν 9 εναέρια μέσα – ένα εκ των οποίων συντόνιζε την επιχείρηση.

Ακόμα, πυροσβέστες από Λέσβο και Αθήνα μεταφέρθηκαν στο νησί, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Η πυρκαγιά εξαιτίας του ανάγλυφου του εδάφους και των ριπών του ανέμου, μετά τα μεσάνυχτα διασπάστηκε σε πολλά μέτωπα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε η πυρκαγιά να μην πλησιάσει τον μεγάλο πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή «Γιαννάκι» του Πιτυούς.

Αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλούσε κατοικημένη περιοχή, λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας 31/07 εστάλη μήνυμα από το 112 όσοι βρίσκονται στις περιοχές Διευχά και Κατάβαση να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας politischios.gr, η φωτιά προκλήθηκε από όχημα που νωρίτερα τυλίχθηκε στις φλόγες στην περιοχή της Κατάβασης, όπου έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από τα Καρδάμυλα. Ωστόσο, οι φλόγες πέρασαν στην παρακείμενη χορτολιβαδική έκταση και επεκτάθηκαν.

 

Οδηγός οχήματος που εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε τοιχίο προξένησε την πυρκαγιά και μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο ΓΝ Χίου.

Διενεργήθηκε έλεγχος μέθης από ΤΤ Χίου με θετικό αποτέλεσμα (0,42% σε αμφότερες τις μετρήσεις). Ενεργείται προανάκριση από ΑΤ Καρδαμύλων.

Κατόπιν επικοινωνίας με κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών:

  • Μια δικογραφία από το ΑΤ Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα
  • Μια δικογραφία από ΠΥ Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος. Δόθηκε εντολή να συλληφθεί και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο ενώπιόν του.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ