Νέα Φιλαδέλφεια: Πώς ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. τον Έλληνα οπαδό που συνελήφθη -Μπαίνουν νέα πρόσωπα στο μικροσκόπιο

Νέα Φιλαδέλφεια: Πώς ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. τον Έλληνα οπαδό που συνελήφθη -Μπαίνουν νέα πρόσωπα στο μικροσκόπιο

Θέμα χρόνου ήταν η ταυτοποίηση των εγχώριων οπαδών που συμμετείχαν στη φονική καταδρομική του φασιστικού τάγματος των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ύστερα από την αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού, οι Αρχές ταυτοποίησαν και εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για 43χρονο Έλληνα οπαδό, ο οποίος φέρεται να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα στενά του Περισσού και της Νέας Φιλαδέλφειας, με τελικό προορισμό την OPAP Arena και την επίθεση στους οπαδούς της ΑΕΚ.

Ο 43χρονος Έλληνας οπαδός θα οδηγηθεί στον ανακριτή την Τρίτη, για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά τα οποία έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης. Οι Αρχές που έχουν εξετάσει το μαγνητοσκοπημένο από κάμερες υλικό θεωρούν πως ο 43χρονος μαζί με άλλους Έλληνες, είχαν οργανωτικό ρόλο και καθοδηγούσαν Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν.

Ο Έλληνας οπαδός κατηγορείται μεταξύ άλλων για συγκρότηση - ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία, οπλοχρησία. Όλες οι πράξεις είναι φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Πλούσιο ποινικό και οπαδικό μητρώο ο 43χρονος

Ο 43χρονος οπαδός που έχει πλούσιο ποινικό και... χουλιγκανικό μητρώο, έγινε αμέσως αντιληπτός μόλις οι Αρχές πήραν στα χέρια τους το υλικό από κάμερες ασφαλείας, όχι μόνο γιατί ξεχωρίζει η ηγετική του παρουσία, αλλά οι αστυνομικοί που τον ξέρουν καλά, αναγνώρισαν με το που είδαν τις εικόνες το βάδισμά του και τον σωματότυπό του, με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. να λέει χαρακτηριστικά «αυτός είναι...».

Ο οπαδός συνελήφθη λίγες ώρες μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε έρευνα στο σπίτι του στην περιοχή Γκύζη. Ο 43χρονος είναι ο πέμπτος... εγχώριος χούλιγκαν που συλλαμβάνεται, μετά από έναν 27χρονο κι έναν 26χρονο Έλληνα, καθώς και έναν 22χρονο Αλβανό, αλλά και τον οπαδό που «μαρτύρησε» στα social media ότι ήταν «παρών» στα επεισόδια.

Το παρελθόν του 43χρονου χούλιγκαν

Ο οπαδός του Παναθηναϊκού που συνελήφθη χθες το απόγευμα, μαζί με τον 27χρονο που είναι ήδη προφυλακισμένος και μία ακόμα 29χρονη αποτελούν την ηγετική τριάδα οπαδών των «πράσινων» στα δυτικά προάστια με πολλές καταγεγραμμένες επιθέσεις σε οπαδούς άλλων ομάδων. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω ομάδα έχει προστριβές και με ομοϊδεάτες στα βόρεια προάστια, με τους οποίους έχουν έρθει σε μάχη αρκετές φορές.

Ο 43χρονος, στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει το φασιστικό τάγμα των Κροατών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να κινείται με στρατιωτική πειθαρχία, φαίνεται να έχει οργανωτικό και καθοδηγητικό ρόλο. Κραδαίνοντας ρόπαλο και φορώντας κράνος παρατάσσει τον «στρατό» και τους έχει... σε αναμονή για να ξεκινήσουν την καταδρομική.

Συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο για μαχαίρωμα στο Εφετείο

Στις 22 Μαρτίου συνελήφθη μαζί με άλλους 3 για το μαχαίρωμα 24χρονου οπαδού του Ολυμπιακού έξω από το Εφετείο Αθηνών, στο περιθώριο δίκης που εξελισσόταν με θύμα την 29χρονη προαναφερθείσα οπαδό, που είχε μαχαιρωθεί στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» τον Μάρτιο του 2019.

Αναζητούν και οπαδούς της ΑΕΚ

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους συνεχίζουν να «χτενίζουν» καρέ-καρέ τα βίντεο για να ταυτοποιήσουν κι άλλους χούλιγκαν που συμμετείχαν στις συμπλοκές έξω από την OPAP Arena και κυρίως οπαδούς των «πράσινων» που συνεργάστηκαν με τους Κροάτες φασίστες, αλλά και της ΑΕΚ, που τους αντιμετώπισαν, και μάλιστα μαχαίρωσαν έναν Κροάτη οπαδό στο πόδι.

Νέα πρόσωπα και βίντεο στο «κάδρο» των Αρχών

Οι Αρχές έχουν βάλει στο «κάδρο» των ερευνών για την δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή, νέα πρόσωπα και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης.

Η Αστυνομία έχει προβεί σε νέες ταυτοποιήσεις ατόμων που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA δεν βοήθησαν τις έρευνες

Οι δικαστικές αρχές έχουν τα νέα στοιχεία στη κατοχή τους και αναμένονται νέα εντάλματα συλλήψεων τις επόμενες μέρες. Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA που δεν βοήθησαν στις έρευνες ταυτοποίησης του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη.

Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους αξιωματικούς που συμμετείχαν στον σχεδιασμό της επιχείρησης-φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. στην Νέα Φιλαδέλφεια ενώ εξακολουθούν να επεξεργάζονται νέα βίντεο τα οποία ενδέχεται να έχουν νέα στοιχεία για τον δολοφόνο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ