Παγώνει η έρευνα για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας

Παγώνει η έρευνα για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στη δικαστική διερεύνηση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας τον περασμένο Μάιο από την 35χρονη Ε.Κ., η οποία πλέον βρίσκεται στις φυλακές του Ελεώνα Θηβών.

Η ανάκριση για την υπόθεση έχει «τραβήξει» προσωρινό φρένο, λόγω της αλλαγής σκυτάλης στους δικαστικούς λειτουργούς που τη χειρίζονται. Βέβαια, αυτή η αλλαγή δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δικογραφία ανέλαβε νέα ανακρίτρια, για υπηρεσιακούς λόγους, που αφορούν το γεγονός ότι συμπληρώθηκε η πενταετής θητεία του προηγούμενου δικαστικού λειτουργού.

Ωστόσο, λόγω αυτού, θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο προκειμένου να ενημερωθεί η νέα δικαστική λειτουργός που αναλαμβάνει τη θέση της 17ης τακτικής ανακριτρίας επί της δικογραφίας και να αποφασίσει τα περαιτέρω βήματα της δικαστικής έρευνας. Την ίδια στιγμή, αναμένονται και άλλα στοιχεία ακόμη να διαβιβαστούν από τις αστυνομικές στις δικαστικές Αρχές από τους ελέγχους των εγκληματολογικών εργαστηρίων στα ευρήματα της υπόθεσης

Σε περίπτωση που η 35χρονη κατηγορουμένη εκδηλώσει την πρόθεσή της να απολογηθεί συμπληρωματικά, αυτό, λόγω των τελευταίων εξελίξεων, θα γίνει όταν η νέα ανακρίτρια ενημερωθεί επί της δικογραφίας.

Η 35χρονη, στην πρώτη της επαφή με τις δικαστικές Αρχές μετά τη σύλληψή της, είχε αρνηθεί να απολογηθεί, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής, όπως είχε, τότε, γνωστοποιήσει και ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου. Τότε, η κατηγορουμένη είχε ζητήσει να απολογηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, όταν θα το επέτρεπε η σωματική και ψυχολογική της κατάσταση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Ωστόσο, πλέον, τα στοιχεία της δικογραφίας έχουν εμπλουτιστεί. Οπως προέκυψε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., στην καμπαρντίνα που εντοπίστηκε στο σπίτι της 35χρονης κατηγορουμένης εντοπίστηκαν ίχνη από βιτριόλι, κάτι που καθιστά ακόμα δυσχερέστερη τη θέση της, καθώς, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, πρόκειται για ακράδαντο στοιχείο.

Επίσης, σημαντικά ευρήματα προέκυψαν και από το κινητό της τηλέφωνο. Μεταξύ αυτών και εκείνα που αφορούν την εφαρμογή trackerhome, με την οποία φέρεται η κατηγορουμένη να παρακολουθούσε την 34χρονη Ιωάννα μέσω τριών πομπών που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό της. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί και φωτογραφίες από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε το θύμα, όπως και απεικονίσεις οθόνης με το στίγμα της διεύθυνσης του γραφείου όπου δούλευε η Ιωάννα. Επίσης, σημαντικά ευρήματα έχουν προκύψει και από το ταξί με το οποίο αποχώρησε από τον χώρο της επίθεσης η φερόμενη δράστις.

Τα στοιχεία της δικογραφίας, σιγάσιγά, δένουν το ένα με το άλλο. Τα ευρήματα της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνδυασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις και όλα τα άλλα στοιχεία της δικογραφίας πρόκειται να αποτελέσουν τη βάση των ερωτημάτων που θα κληθεί να απαντήσει η 35χρονη, εφόσον θελήσει να απολογηθεί συμπληρωματικά.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ

Την ίδια στιγμή, η 34χρονη Ιωάννα δίνει τη δική της, καθημερινή μάχη για να επουλώσει τα τραύματα που της άφησε η επίθεση σε βάρος της. Σχεδόν κάθε εβδομάδα βρίσκεται στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Η αποκατάστασή της, όπως τονίζουν και οι γιατροί, θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ακόμη έχει μπροστά της πολλά και επώδυνα χειρουργεία.

Πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, έκανε και την πρώτη της ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλάζοντας τη φωτογραφία του προφίλ της με έναν πίνακα που ζωγράφισε ένα 16χρονο κορίτσι για εκείνην.

Ο πίνακας απεικονίζει μια ξανθιά γυναίκα να κοιτάζει το πρόσωπό της στον καθρέφτη και σε αυτό να αντανακλάται ένα μπουκέτο λουλούδια.

Ωστόσο, βασικό ερώτημα που βασανίζει την 34χρονη Ιωάννα και στο οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσει η κατηγορουμένη αποτελεί το κίνητρο της επίθεσης.

Ηταν όντως το ενδιαφέρον που φέρεται να είχε δείξει ο 40χρονος με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση η κατηγορουμένη στην 34χρονη Ιωάννα; Ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την εγκληματική ενέργεια;

Τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα έχει η κατηγορουμένη, ωστόσο το εάν θα αποφασίσει να μιλήσει ή να κρατήσει τα χαρτιά της κλειστά είναι κάτι που αυτήν τη στιγμή ουδείς γνωρίζει.

Πλέον, είναι ορατό το ενδεχόμενο η κατηγορουμένη να θελήσει να απολογηθεί μόνο ενώπιον του δικαστηρίου που θα αναλάβει να κρίνει την υπόθεση. Αλλωστε, λόγω της ύπαρξης του 18μήνου της προσωρινής κράτησης, η εκδίκαση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός αυτού του χρονικού διαστήματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ