Πάτρα: Εξελίξεις στην έρευνα για το τροχαίο με τους δύο νεκρούς - Η ποινή που αναμένεται επιβληθεί στον 30χρονο σεφ

Πάτρα: Εξελίξεις στην έρευνα για το τροχαίο με τους δύο νεκρούς - Η ποινή που αναμένεται επιβληθεί στον 30χρονο σεφ

Σε πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στην Πάτρα μετά το τροχαίο δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά, ηλικίας 20 και 21 ετών.

Λίγα 24ωρα μετά τις κηδείες, οι στενοί συγγενείς των θυμάτων ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού, που έκανε παράνομα αναστροφή στο σημείο. Του 30χρονου σεφ που αναμένεται να οδηγηθεί στο εδώλιο για το θανατηφόρο τροχαίο. Σημειώνεται πως τραυματίστηκε και εκείνος στο τροχαίο, αλλά με τη βοήθεια των γιατρών είναι πλέον καλύτερα.

Το βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας, ήρθε να αποκαλύψει όλα όσα έγιναν, εκείνα τα κρίσιμα δευτερόλεπτα στην Πάτρα. Το σενάριο που ήθελε τη μηχανή των δύο παιδιών να περνάει με κόκκινο και να πέφτει στο ΙΧ, καταρρίφθηκε.

Σύμφωνα με το thebest.gr, το βίντεο βρίσκεται στα χέρια της Τροχαίας Πατρών που συντάσσει τη δικογραφία για το τροχαίο δυστύχημα στην ΝΕΟ Πατρών – Κορίνθου στη διασταύρωση με την Αρέθα, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο δύο νέα παιδιά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο thebest.gr, ο δικηγόρος Άκης Βαβαρούτας, που τυγχάνει φίλος μιας από τις οικογένειες των θυμάτων, αναφερόμενος στην ποινική αντιμετώπιση του οδηγού, σημείωσε ότι θα δικαστεί με τον ισχύοντα νόμο και όχι με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε προ ημερών και προβλέπει ποινές κάθειρξης από 10 έως και 15 έτη για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο οδηγός θα δικαστεί ως κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σε βαθμό πλημμελήματος με προβλεπόμενες ποινές από 2 έως 8 έτη για κάθε θάνατο. Πιθανόν, όπως λέει ο ίδιος, να υπάρξει συγχώνευση ποινών από 1 έως και 5 έτη για κάθε θάνατο και αν γίνει δεκτό και κάποιο ελαφρυντικό, τότε η συνολική ποινή θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Πάντως, ο κ. Βαβαρούτας θεωρεί ότι ο οδηγός θα εκτίσει κάποιο μέρος της ποινής σε φυλακή.

Τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα: Σε κατάσταση σοκ ο 30χρονος σεφ

Να σημειωθεί πως ο 30χρονος σεφ που προκάλεσε το τροχαίο στην Πάτρα, δεν έχει αναφέρει το παραμικρό δημόσια, θεωρείται βέβαιο ότι και εκείνος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Δύο ημέρες πριν το τροχαίο στην Πάτρα, στην σελίδα του στο Facebook ανέβηκε μία συνταγή φαγητού με φωτογραφία. Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε αρνητικά από τους συγγενείς και φίλων των δύο παιδιών. «Δεν είναι δυνατόν να έχουν σκοτωθεί δύο παιδιά με δική του ευθύνη και εκείνος να ανεβάζει συνταγές μαγειρικής λες και δεν τρέχει τίποτα» είπε φίλος του 20χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Πάτρα

Όλα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου, όταν οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν θανάσιμα, μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση με αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πατρών, η μηχανή μεγάλου κυβισμού με οδηγό τον 20χρονο Γιάννη και συνεπιβάτη τον 19χρονο φίλο του Γιώργο, με κατεύθυνση την Πάτρα, συγκρούστηκε με ΙΧ που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα και όπως έδειξε το βίντεο ντοκουμέντο, επιχειρούσε να κάνει παράνομα αναστροφή.

Τραυματισμένος -ελαφρά- μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο οδηγός του ΙΧ, ο οποίος μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ