Μεγάλη φωτιά στον Νέο Κουβαρά της Αττικής - Εκκενώνεται ο οικισμός Πέτα προς Κερατέα - Απειλούνται σπίτια

Μεγάλη φωτιά στον Νέο Κουβαρά της Αττικής - Εκκενώνεται ο οικισμός Πέτα προς Κερατέα - Απειλούνται σπίτια

Επιχειρούν 55 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 20 οχήματα. Μαζί τους είναι 31 Ρουμάνοι με 5 οχήματα, εθελοντές, έξι αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Νέου Κουβαρά στην Αττική, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει σε πλαγιά και στο σημείο βρέθηκαν αρχικά 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν στη συνέχεια και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 55 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 20 οχήματα. Μαζί τους είναι 31 Ρουμάνοι με 5 οχήματα, εθελοντές, έξι αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Η φωτιά μαίνεται στη θέση Πέτα, στον Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού και λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, καίει δίπλα σε σπίτια. Σύμφωνα με το notia.gr η πυρκαγιά ανεβαίνει το Πάνειο Όρος. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή πνέουν ισχυροί Βόρειοι άνεμοι περίπου 7 μποφόρ και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Ο Κουβαράς είναι χωριό του Δήμου Σαρωνικού, μεταξύ Μεσογείων και Λαυρεωτικής, στο νοτιοανατολικό άκρο της Αττικής.

Επιπλέον, ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Σαρωνικού προς τους πολίτες. «Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στη Λεωφόρο Λαυρίου πριν από την 1η είσοδο για Πέτα. Η Λεωφόρος Λαυρίου στη λωρίδα με κατεύθυνση προς Λαύριο είναι κλειστή από το ύψος της 2ης εισόδου των Καλυβίων καθώς και η διαδημοτική οδός Καλυβίων – Κερατέας. Παρακαλούνται οι πολίτες να παραμείνουν μακριά από τη φωτιά και να συνεργάζονται με τις αρχές. Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση».

Δείτε βίντεο

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ